WhatsApp +90312 963 1400 [email protected]

Türkiye’de Saç Ekimi Tedavisi

Türkiye’de Saç Ekimi Tedavisi

Bir çok insanın en önemli kişisel problemlerinden bir tanesi saç dökülmesidir. Kadın veya erkek olsun her bireyde belli bir yaştan sonra başlayan bu dökülmeler bazı insanlarda genetik veya hormonal kaynaklı olup daha erken yaşlarda da görülmektedir. Tedavi olacak hastanın saç yoğunluğunun az olduğu bölgenin tespitinin yapılması ve enseden alınan saç köklerinin lokal anestezi kullanılarak ihtiyaç olan bölgeye uygulanmasına Saç Ekimi denmektedir. 

İnsanların görünüşlerini, dolayısı ile de günlük yaşamlarını etkileyen saç dökülmesi durumu, teknolojinin gelişmesi ile artık bir kader değil, aksine kolay ve pratik yolla çözüme ulaşabilecek basit bir problem haline gelmiştir. Resme genel olarak bakıldığında saç dökülmesi insanların hayatlarını etkileyen ciddi bir konu olup çözümü için de işini ciddiyetle yapan, alanında uzman doktorları bulunan bir kurum ile iş birliği şeklinde yürütülerek tamamlanması önemlilik arz etmektedir. 

Saç ekimi talebi ile araştırma yapan insanların ise büyük bir çoğunluğu, hem fiyat bakımından kişileri zorlamayacak hem alanında uzman doktorların bulunduğu hem de turistik gezilerin yapılabileceği Türkiye’de tedavi olmanın mantıklı olduğunu düşünerek tercihlerini bu yönde yapmaktadır. 

Saç Ekimi Nasıl Yapılır? 

Saç ekimi yapılmadan önce hastanın hikayesi dinlenilerek bir tedavi rotası çizilmektedir. Öncelikle saç ekimi yapılacak bölgeye hangi saç ekimi çeşidinin uygulanacağı belirlenir ve işlemlere başlanır. Bu işlemler lokal anestezi ile yapıldığından hasta hiçbir şekilde ağrı veya acı hissetmemektedir. Yapılan işlemler ise sırasıyla; 

  1. Birinci işlem lokal anestezi ile uygulamanın yapılacağı bölgeyi uyuşturarak başlamaktadır. Bu yöntem sayesinde hasta kesinlikle ağrı veya acı hissetmeden konforlu bir şekilde operasyonun bitmesini bekleyebilecektir. 
  2. İkinci işlem Greftlerin Toplanması İşlemdir. Bu işlemde kıl köklerinin alınacağı bölgenin tespiti yapılarak bölgenin şeklini deforme etmeden, operasyon yapılacak bölgedeki ihtiyacı karşılayacak kadar Greftler uzman doktorların kullandığı mikro motor cihazlar yardımı ile toplanarak, hala etrafında canlı organizmaların olması sebebiyle organ nakli solüsyonunda ekim yapılana kadar bekletilmektedir. 
  3. Üçüncü işlem Greftlerin yerleştirilmesi işlemidir. Toplanan greftler solüsyondan alınarak tek tek açılan kanallara yerleştirilmektedir. Bu işlemler bölgedeki kıl kökü yoğunluğuna göre 3 veya 6 saat aralığında sürmektedir. Eğer saç olmayan alan çok büyük ise saç ekimi işlemi birkaç seansta tamamlanmaktadır. 

Yapılan bu operasyonun adının mikro cerrahi olmasının sebebi ise; hastane ortamında olup normal ameliyatlar gibi ağır seyretmemesidir. Bu operasyon oldukça kolay, ağrısız ve acısız bir şekilde yapılmaktadır. 

Saç ekiminde sonra tedavinin yapıldığı baş kısma bir bandaj işlemi uygulanarak kişi operasyonun bitiminden 1 veya 2 saat sonra taburcu edilmektedir. Anestezi etkisinin geçmesi ile bölgede ağrı veya acı durumu doktorun reçete edeceği ilaçlar ile kontrol altında tutulmaktadır. 

Doktor önerisi ile hastalar ilk üç gün mutlaka evde bulunup dinlenmelidir. Üç günün sonunda kafada bulunan bandaj çıkarılmadan rutin hayata dönebilir iken, yapılacak ilk pansuman ise 5. gün uygulanır. 

Saç Ekimi Kimlere Uygulanır? 

Sıklıkla erkeklerde görülen saç dökülmesi kadınların da kabusu haline gelebilmektedir. Kalıtım, hormonal veya başka sebeplerle saç dökülmesi yaşayan kişilerin bu sorunla karşılaşması 19-20 yaşlarına kadar düştüğü görülmektedir. Saç dökülmesi sorununu saç ekimi yaptırarak çözmek isteyen bireylerin ise bilmesi gereken bir şey vardır. Kimler Saç Ekimi Yaptırabilir ? Veya Kimler Saç Ekimi Yaptıramaz ? Bu soruların cevabını gelin birlikte öğrenelim; 

Öncelikle saç ekimi yaptıracak kişi belirli bir yaşa gelmiş, fiziki gelişimini tamamlamış bireyler olmalıdır. Saç ekimi yapılabilmesi için uygulanacak işlemleri kaldırabilecek fizyolojik bir rahatsızlığınız olmamalıdır. Donör kıl kökü alınacak alanda, alınmaya uygun miktarda ve uygun yapıya sahip kıl kökleri olmalıdır. Saç ekimi yapılacak alandaki seyrekliğin ekim yapılabilecek uygunlukta olması gerekmektedir. Saç ekimi yapılacak yerin normal dökülme dışında, yara izi, yanık izi veya önceki ameliyatlardan kalan ameliyat izi gibi boşluklara da başarılı bir şekilde yapılmaktadır.

İşlem öncesi yapılan kontrollerde bölgenin mutlaka dermatoloji doktorları tarafından da incelenerek bir operasyon planı oluşturulmalıdır. Zira egzama, sedef gibi cilt hastalıkları varsa bölgeye yapılan işlemin başarı oranı düşmektedir. 

İşlem yapılmadan önce mutlaka ciddi kontroller yapılarak hastanın hikayesi takip edilmelidir. Hepatit C, HIV- AİDS, Psödopelade, Liken Planus gibi hastalıklarınız varsa saç ekimi uygulanmamaktadır. 

Ayrıca donör olacak bölgede yeteri kadar kıl kökü yoksa ve daha önce 3’den fazla başarısız saç ekimi operasyonu geçirmiş kişilere saç ekimi uygulanmaz. 

Fue Saç Ekimi Nedir? 

Cinsiyet fark etmeksizin her insanın dış görünüşünü etkileyen en önemli aksesuarlarından bir tanesi de saçlarıdır. Erkeklerde belli bir yaştan sonra genetik olarak dökülmeye başlar saçlar, kadınlarda ise hormonal veya stres sebeplerinden dökülmeye başlamaktadır. 

Sağlıklı ve gür saçlara sahip olmak isterken saçlarının dökülmeye ve seyrelmeye başladığını gören bireyler ise çözümün pratik ağrısız ve acısız olarak yapılan saç ekiminde bulmaktadır. 

Saç ekiminde birden fazla yöntem kullanılırken bunlardan bir tanesi ve uzmanlar tarafından en yaygın olarak kullanılanı ise FUE Saç Ekim Yöntemidir. Bu yöntemle donör olarak belirlenen bölgeden alınan saçlar etrafındaki canlı organizmayı korumaya devam edebilmesi için organ nakli solüsyonunda bekletilirler. 

Daha sonra işlem yapılacağı zaman saç dökülmesi sorunu olan yerlere tek tek kanallar açılarak, alınan donör kıllar bu kanala yerleştirilir. FUE Yöntemi ile Saç Ekimi Donör kılların toplanması ve kanallara yerleştirilmesi süreci ile ortalama 7-8 saat sürmektedir. Su işlem lokal anestezi ile yapılıp hasta ağrı veya acı hissetmez. Doğal görünüme en yakın yöntemdir. 

Safir Saç Ekimi Nedir? 

Safir saç ekimi; yukarıda anlattığımız FUE saç ekimi yöntemini safir uçlu özel bıçaklarla uygulama işlemidir. Bu işlem adını; doktorların işlemi yaparken kullandığı safir uçlu özel bıçaklardan almaktadır. 

DHI Saç Ekimi Nedir? 

Tam adı ile Direct Hair Implantation olan tedavi biçiminin kısa ismi DHI olarak bilinmektedir. Bu yöntem ile kişinin zorlu işlemlere gerek kalmadan kıl kökleri sorunlu bölgeye kanal açma gerektirmeden direkt olarak uygulanmaktadır. 

Her birey kendi doğal saçını kaybetmek istemez. Fakat saç dökülmesi gibi, yaralanma, ameliyat yara izi gibi sebeplerle bölgede saç kaybı meydana geldiği zaman başvuracakları ilk işlem saç ekimi olmaktadır. Bu ciddi ve cerrahi operasyon gerektiren bir durum olmasından dolayı mutlaka işini çok iyi yapan hastanelerde ve güvenilir doktorlarla görüşme sağlayarak bu işlemi yaptırmalısınız. 

İşlem FUE Saç Ekimi gibi uygulanmaktadır. Bu işlemden tek farkı saç köklerinin kanal açılarak değil de direkt olarak sorunlu bölgeye uygulanması ile tamamlanmaktadır. Kanal açılması yapılmadığı için işlem sonrası enfeksiyon riski en az olan yöntem bu yöntemdir. 

Daha sağlıklı ve enfeksiyon riski az olduğu için bir çok hasta tarafından öncelikle bu işlem tercih edilmektedir. Donör olarak yine dökülmelere dirençli olan ense kılları tercih edilmektedir ve alınan her kök işlem sırasına kadar organ nakillerinde kullanılan solüsyon içerisinde bekletilmektedir.

Saç Ekiminin Temel Aşamaları Nelerdir ? 

Hasta yoğunluğu olarak özellikle en çok erkeklerin yaşadığı saç dökülmesi sorunu günümüz teknolojileri ile birlikte artık sorun olmaktan çıkmıştır. Birkaç saat süren işlem aşamaları ile birlikte ağrısız ve acısız saç ekimi yaptıran her birey bir kaç gün sonra normal yaşantısına dönebilmektedir. 

Çoğu kişi saç ekiminin nasıl yapıldığını, kendisini neyin beklediğini bilmediği için bu işlemden korkmakta ve çekingen davranmaktadır. Aşağıda açıklayacağımız işlem aşamaları ile hastane ortamında sizi neyin beklediğini bilerek güvenle tedavi olabilirsiniz. 

Saç ekimi işleminin aşağı yukarı 6 işlem sıralaması vardır. 

  1. Bunların birincisi; Konsültasyon işlemidir. Yani hastanın geçmiş sağlık hikayesi de dinlenip araştırılarak operasyonun planlanması gerçekleştirilir. Hastaya saç ekimi ve öncesi yaşanabilecek tüm riskler ve tüm komplikasyonlar ayrıntılı bir şekilde anlatılır. Eğer hasta saç ekimi konusunda kararlı ise ve sağlık açısından bedeni elverişli ise saç ekimi uygulanmasına karar verilir. Bu karar aşamasından sonra da saç çizgisinin ve görünümünün tasarlanması yapılmaktadır. 
  2. İkinci işlem hazırlık aşaması; bu aşamada hastanın donör olarak kıl kökü alınacak alan ve saç ekimi yapılacak olan alanın hazırlığı tamamlanır. Doktor tarafından gerek görülmesi halinde saçlar belirlenen ölçüde traş edilir. Hasta medikal kıyafetleri giydirilerek sedyeye alınır ve tamamen ağrı ve acı hissetmeden püskürtme işlemi ile anestezi uygulanır ve bölgenin uyuşması sağlanır. 
  3. Üçüncü aşamada ise saç köklerinin donör olarak belirlenen bölgeden toplanması işlemi yapılmaktadır. Lokal anestezi uygulandığı için hasta hiçbir şekilde acı hissetmemektedir. Toplanan kıl köklerinin etrafında hala canlı hücrelerin bulunması sebebiyle solüsyon içerisinde uygulama işlemine kadar bekletilir. Bu solüsyon organ nakli sırasında organların canlı kalması için bekletildiği solüsyondur. 
  4. Dördüncü aşama kanalların açılması ile devam etmektedir. Bu aşamada hasta ve doktor birlikte karar verdikleri FUE veya DHI saç ekimi yöntemi kullanılmaktadır. Kanalların açılması dikkat ve özen isteyen bir uygulamadır. Kanalların aynı derinlikte ve kıl kökünün yönü gözetilerek açılmalıdır. Kanal açma işleminde genellikle safir uçlu medikal bıçaklar kullanılmaktadır. 
  5. Beşinci işlem saç ekiminin yapılmasıdır. Fue saç ekimi yöntemi ile önce kanallar belli bir derinlikte ve yönde açılır sonra saç ekim işlemi yapılmaktadır. Fakat hastamız DHI Saç Ekimi yöntemini tercih etmişse kanallar açılmaz, Choi adı verilen medikal kalem ile kökler kalem içerisine alınır ve direkt olarak işlemin yapılacağı bölgeye ekilir. 
  6. Altıncı ve son işlem ise operasyonun bitmesi işlemidir. Pansuman yapılarak işlem tamamlanır. 1 veya 2 saat içerisinde hasta taburcu edilir. 3 gün evde dinlenilmesi önerilen hasta üç günün sonunda başındaki sargıyı çıkarmadan rutin hayatına dönebilirken ilk pansuman ise 5 gün sonra yapılmaktadır. 

Saç Ekimi Öncesi Nelere Dikkat Edilmelidir? 

Saç ekimi herkesin bildiği gibi cerrahi işlem gerektiren, steril ortamlarda yapılması geren bir uygulamadır. Her operasyon öncesinde olduğu gibi saç ekimi işlemi öncesinde de kadın-erkek her bireyin dikkat etmesi ve mutlaka yapması gereken şeyler vardır. 

Sizler de saç ekimi sırasında ve sonrasında uygulamanı sorunsuz ve iyileşmenin hızlı olmasını istiyorsanız doktorunuzla iş birliği içerisinde aşağıdaki maddeleri uygulamanız gerekmektedir. 

Saç ekimi işlemi yapılmadan 7 gün önce mutlaka sigara ve alkol kullanımını bırakmalısınız. Eğer bu alışkanlıklarınızı aniden bırakmak mümkün görünmüyorsa ciddi oranda azaltmalısınız. Unutmamalısınız ki sigara ve alkol tüketimi iyileşme sürecini yavaşlatmaktadır. 

Saç ekimi uygulaması yapılmadan 7 gün önce yoğun .ay, kahve ve içeriğinde kafein bulunan tüm yiyecek ve içeceklerin tüketimini bırakmalısınız. 

Saç ekim işlemi yapılmadan 7 gün öncesinde yeşil çay tüketimini aza indirmeli hatta gerekiyorsa bırakmalısınız. 

Eğer kronik veya akut sebepler yüzünden düzenli olarak kullandığınız ilaç ya da ilaçlar varsa doktorunuza bu ilaçları kullandığınızı mutlaka söylemelisiniz. Aksi durumda, işlem sırasında komplikasyonların oluşma riski mevcuttur. 

Saç ekimi işlemi yapılmadan 7 gün öncesinde eğer kullanıyorsanız kan sulandırıcı iğne ve ilaçları bırakmalısınız. Bu ilaçların aktif kullanımı operasyon sırasında fazla kanama oluşmasına sebep olur. Saç ekimi ilemi yapılmadan 30 gün önce kullandığınız saç solüsyonları, kremleri veya yağları kullanmayı bırakmalısınız ve işlem günü saçlar yıkanmış temiz bir şekilde herhangi bir krem, sprey veya jöle sürmeden hastaneye gitmelisiniz. 

Saç ekimi işlemine gelmeden önce hafif bir kahvaltı veya öğle yemeği yemeyi ihmal etmemeli ve üzerinize başınızdan çıkarmanızı gerektirmeyen kıyafetler girmeye özen göstermelisiniz. 

Son olarak operasyon sonunda araç kullanımı önerilmediğinden uzak mesafeden kendi özel aracınız ile gelmeyi planlıyorsanız mutlaka yanınızda size refakat edecek biri ile gelmelisiniz. 

Saç Ekimi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler ? 

Her operasyondan sonra olduğu gibi saç ekimi operasyonundan sonra en önemli dönem ilk üç günlük süreçtir. İlk üç günde açılan kanallar daha taze olup iyileşme tam olarak gerçekleşmemiştir. Bu sebeple hasta mutlaka ilk 3 gün evde istirahat halinde olmalı ve bakımına dikkat etmelidir. 

  • Sıvı tüketimini üst seviyede tutup verilen antibiyotik ilaçların alınma saatine de özen göstermelidir. Beslenmesine son derece dikkat etmelidir. Ağır yiyecekler iyileşme sürecini etkileyeceğinden lif bakımından zengin ve faydalı besinleri tüketmesi önerilmektedir. 
  • Saç ekimi yapıldıktan sonra ilk üç gün saçlarınızı asla yıkamayın. 3 günün sonunda yapılacak olan ilk yıkamanın hastanede doktor gözetiminde olması önerilse de hasta evde kendisi de ilk yıkama işlemini uygulayabilir. Yıkama işleminde sert hareketler yapılmamalı ve doktorun önerdiği şampuanlar kullanılmalıdır. 
  • İlk yıkama yapıldıktan sonra saç yıkama işlemine 15 gün boyunca her gün devam edilmelidir ve yine doktorunun tavsiye ettiği yıkama sonrası losyonlar kullanılmalıdır. 
  • Cilt derisinde oluşan kabuklanmalar bölgenin iyileşiyor olması anlamına gelmektedir. Bu kabuklar asla koparılmamalı ve soyulmamalıdır. 7 günün sonunda kabuklanmanın da geçtiğini göreceksiniz. 
  • Saç ekim işlemini takip eden yaklaşık 10-15 günün sonunda saçlar yavaş yavaş dökülmeye başlayacaktır. Bu durum sizi tedirgin etmemelidir çünkü normal seyreden bir durumdur. Daha sonra saçlarının tekrar çıkmaya başlayacaktır. 

Eğer hastanın dışarı çıkması gerekirse başını sıkmayan bir şapka kullanmalı ve bölgenin kan dolaşımının aktif olması için minik minik masajlar yapılması önerilmektedir. 

Saç Ekimi Sonrası Bizi Nasıl Sonuçlar Bekliyor? 

İnsanların en önemli aksesuarlarından olan saçları dökülmeye başladığında kişiyi kısa süreli bir panik yakalamaktadır. Bu panik hali ile ne yapacağını şaşıran birey duruma alışıp çözümler aramaya başlar ve verilebilecek en önemli kararın saç ekimi olduğuna kanaat getirir. 

Yapılan ilk görüşmeler, testler, görüşmeler, işlemler derken akıllarında kalan en önemli sorulardan birisi ise yaptırdığı işlem sonrasında kişiyi nelerin beklediği olmaktadır. Sizlere maddeler halinde anlatacağımız durumlar işlem sonrası sizi nelerin beklediği olacaktır. 

İlk hafta yapılan saç ekimi işleminin bitiminden itibaren anestezi etkisinin de azalması ile hafif ağrı ve sızı hissedebilirsiniz. Bunun için doktorunuz verdiği ilaçlarla bu ağrılı dönemi kontrol altında tutabilecektir. İşlemin yapılmasından sonrayı takip eden 2-3 gün boyunca alın bölgesine soğuk uygulaması yapılması gerekmektedir. Bu uygulama bölgedeki öde ve şişliği azaltacaktır. 

İlk hafta baş ve boyun bölgenizi olabildiğince dik tutmaya çalışmak olacaktır. Eğer dik duruş sağlanmazsa şişlik ve ödem oluşması kaçınılmazdır. Bu durumu yaşamamanız için uyku sırasında da belinizi boynunuzu ve başınızı yastıklarla destekleyerek olabildiğince dik pozisyonda uyumanız gerekmektedir. 

Doktorunuz tarafından verilen bandajı ilk beş gün boyunca mutlaka takıyor olmanız gerekmektedir. Eğer oturduğunuz yerde çalışabiliyorsanız çalışma işleminizi başınızı ve boynunuzu mümkün olduğunca dik pozisyonda tutarak yapmalısınız. 

İşlemin sonrasındaki üçüncü günün sonunda artık saç yıkama işlemi gerçekleştirilecektir. Bu yıkama işlemini işinizi şansa bırakmamak adına doktorunuzun kontrolünde yapmanız önerilmektedir. Yine kendi doktorunuz yıkmanın, şampuan ve losyon kullanımının nasıl olacağını size anlatacağı için sonraki yıkamaları kendiniz evde halledebilirsiniz. 

Saç ekimi işlemi yapıldıktan sonra 4-5 gün sizi zorlayacak aktivite ve sporlardan kaçınmalısınız. Bu süre sonunda aşırı aktif olmayacak şekilde normal yaşantınıza dönebilirken 10 günlük bir süreç sonunda ise artık rutin hayatınıza dönebilirsiniz. 

İlk üç ay başınız mutlaka ama mutlaka direkt güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Bol şapkalar tercih ederek dışarı çıkmaya dikkat etmelisiniz. 

İlk üç ay enfeksiyon kapmamak adına havuzdan uzak durmanız gerekmektedir. 

Saç ekimi işleminden sonra beslenmenize de dikkat ederek ağır, yağlı ve baharatlı gıdalardan uzak durmalısınız. Bu gıdaların tüketimi ödemi arttırabilir. 

İkinci haftadan itibaren kafa derisinde oluşan kabuklar iyileşmenin habercisi olduğundan onları asla soymamalı ve koparmamalısınız. Bu kabuklar ise 15 gün içerisinde kendiliğinden dökülür ve yok olur. İşlemi takip eden 21 günün ardından ise ekilen saçlar dökülecek ve yerine yenileri çıkacaktır. Saç ekimi işleminden sonra sabırlı olmalısınız çünkü iyileşme ve saçların tam olarak çıkması süreci 1 yılı bulmaktadır. 

1 Greft saç miktarı ne kadar? 

Donör bölgeden alınan 1 Greft saç miktarı ortalama olarak 2-3 saç telinden oluşmaktadır. Doktor işlem yapılmadan önce saç dökülmesi görülen bölgeye kaç greft saç miktarı alacağını hesaplar ve kök alım işlemi öyle başlar. Yani matematiksel hesaba vurmak gerekirse 2000 Greft saç miktarının içerisinde ortalama 4000 ile 6000 arası saç teli bulunmaktadır. 

1 Greft ne anlama geliyor? 

Greft; donör bölgeden alınan 2-3 saç teli ile birlikte aktif saç derilerinin de etrafında bulunduğu kökün alınmasıdır. Yani alınan 1 greftlik saç miktarında 2-3 tel ve onları çevreleyen aktif yaşayan deri vardır. Bu derinin aktif kalması için işlem sırasına kadar organ nakillerinde kullanılan solüsyon içerisinde muhafaza edilmesi gerekmektedir. 

Saç Ekimi Ne Kadar Kalıcı Olur? 

Saç ekimi ciddi önemlilik arz eden bir durumdur. Eğer aç ekimi yaptıracağınız sağlık kuruluşunu iyi araştırmazsanız veya işinde uzman doktorları tercih etmezseniz saçlarınızın ömrünün çok kısa olacağı gibi işlem sonrasında veya sonrasında oluşabilecek ciddi komplikasyonlar bile meydana gelebilmektedir. 

Bu sebeple alanında uzman, güvenilir ve işini ciddiyetle yapan doktorlar ve bağlı olduları kuruluşları iyi araştırarak bu insanlara kendinizi teslim ederseniz. Hem işlem sırasında hem de sonrasında bir sorun yaşamaz, yaptırdığınız saç ekimini ise ömür boyu sağlıkla kullanabilirsiniz. Zira saç ekimini bu kadar fazla tercih edilmesinin sebebi uzun yıllar boyunca sorun yaşamadan kullanım kolaylığı sunmasıdır. 

Türkiye’de Saç Ekimi Neden Bu Kadar Popüler? 

Türkiye sağlık turizmi yönünden son derece gelişmiş bir teknolojiye sahiptir. Öyle ki kullanılan bazı yöntemler dünya standartlarında üst sıralara çıkabiliyor. Türkiye coğrafi konum açısından ise hem Avrupa ülkelerinden hem de Doğu ve Orta Doğu ülkelerinden ulaşımın kolay olması sebebi ile de tercih sebepleri arasında yer almaktadır. 

Türkiye’de saç ekimi yapılan hastaların yorumları dikkate alındığında, burada saç ekimi işlemini yaptırmalarındaki en büyük etken; son teknolojinin kullanılması, doktorların alanında uzman ve güvenilir olması, işlem öncesi ve sonrası ilgi ve bakımın üst seviyede olması ve işlemin ardından turistik gezilerin de yapılabildiği imkanda olması gibi sebepler sonucunda tercih etmeleri olduğunu görüyoruz. 

Türkiye’de saç ekimi tedavisinin yapılmasında rol oynayan bir diğer önemli etken ise burada tedavinin son derece ucuz olmasıdır. Hem kaliteli ve güvenilir hem de uygun fiyatlı olması sebebiyle Türkiye’de saç ekimi yapılması son derece popüler olmaya başlamıştır. Bu gibi iki artı etkenin dışında ise Türkiye’de saç ekimi işleminin günden güne artması sebebi ile kaliteli doktor ve kaliteli hastanelerde artış gözlemlenmektedir. Avrupa ülkelerinde yaklaşık 2-3 aylık gibi bir bekleme süresi varken Türkiye’de bu bekleme süresi olmamakla birlikte tedaviye hemen başlanmaktadır. 

Saç Ekimi İçin Neden Türkiye’ye Gitmelisiniz?

  • Kaliteli, güler yüzlü, alanında uzman doktorlar ve hastane kuruluşları, 
  • İşlem sonrası yapılan üst düzey bakım ve ilgi, 
  • Uygun fiyatlandırma politikası, 
  • Türkiye’nin turizm cenneti olması sebebiyle Saç ekimi için Türkiye’ye gitmelisiniz. 

Saç Ekimi İçin Türkiye’ye Seyahat Etmek Güvenli mi? 

Son dönemlerde pandemi sebebiyle ülkeden ülkeye gidiş bir çok hasta ve yolcuyu korkutmaktadır. Fakat Türkiye pandemi sürecini elinde sıkı tutarak ülke içinde güvenliği sağlayarak, şehirler arası ve ülkeler arası yolculukları da dikkatler inceleyip güvenli tutmayı başarabilmiştir. 

Bu sebeple Türkiye’ye seyahat etmek son derece güvenli olmakla birlikte birkaç prosedür dışında sorunsuz bir yolculuk olacaktır. Bu prosedürlerden bazıları ise her ülkede olduğu gibi 14 gün önce aşı olduğunuza dair belge veya 72 saat önce negatif test verdiğinize dair belge şartı koşulmaktadır. 

Ortak kullanım alanlarında, havaalanlarında gelen yolcular termal kamera ile takip edilip hastalık şüohesi olan hastalarla mutlaka yakından ilgilenilmektedir. Yine ortak kullanım alanlarından olan, gişeler, tuvaletler, bekleme alanları gibi yerler kısa aralıklarla dezenfekte edilmektedir. 

Türkiye’de her bireye bir kod verilerek bu kodlarla hasta olup olmadıkları hatta ve hatta hasta kişilerin ne kadar yakınından geçtikleri ve kaç kişi ile temas ettikleri de takip edilmektedir. 

Türkiye’de Saç Ekimi Fiyatları 

Bir çok Türk ve yabancı bireyler tarafından saç ekimi için tercih edilen ülkeler arasında ilk sıralarda Türkiye gelmektedir. Yapılan işlemin uzman ellerde, güvenilir ve steril ortamlarda yapılması, dünya standartlarında teknoloji kullanılması, uygun fiyatlandırma politikası ile Türkiye tercih sebepleri arasında yer almaktadır. 

Saç ekimi fiyatına gelirsek eğer, kullanılacak ekipmanları, uygulanacak bölgenin açıklık derecesi, donör bölgeden alınacak greft miktarı, konaklama, yeme içme gibi durumlar göz önüne alındığında belli bir fiyat vermek şimdilik mümkün değildir. Eğer siz de saç ekimi için Türkiye’yi tercih edecekseniz, fiyat bilgisi için sağlık turizmi acenteleri ile görüşme sağlayabilirsiniz.