WhatsApp +90312 963 1400 [email protected]

Diz Protezi Ameliyatı Fiyatı 2023 (Robotik)

Diz protezi ameliyatı, dizde ciddi ağrı ve hareket kısıtlılığı yaşayan hastalar için uygulanan bir cerrahi işlemdir. Ameliyat sırasında diz eklemi, metal ve plastik malzemelerden oluşan yapay bir eklemle değiştirilir. Bu sayede hastalar ağrıdan kurtulur ve hareket kabiliyetlerini geri kazanır.

Diz protezi ameliyatı fiyatları 2023 yılında, ameliyatın yapıldığı hastane, ameliyatı yapan doktor, kullanılan protez türü, hastanın yaşına ve genel sağlık durumuna gibi faktörlere göre değişiklik gösterebilir.

Bu makalede, diz protezi ameliyatı fiyatları hakkında bilgi vereceğiz. Makalemiz, diz protezi ameliyatı hakkında bilgi edinmek isteyen kullanıcılar için faydalı olacaktır.

Dizler ve ayaklar insanların en çok yükünü çektiği ve taşıdığı organlarımızdır. Bu uzuvlarımız bir süre sonra yıpranarak işlevini yerine getiremez hale gelmektedir. Bu durumda kireçlenme denilen, dizlerdeki kıkırdak ve kemik yapının tahrip olmasının ardından yaşanan sorunlar meydana gelir.

Bu sorunlar kişilerin şiddetli ağrılar çekmesine sebep olur. Bazı durumlarda ilaç ve fizik tedavi ile iyileşme süreci sağlanırken bazı durumlarda ve yaşlarda ise diz ameliyatı olması gerekmektedir. 

Bu ameliyata ise diz protezi ameliyatı adı verilir. Gelişen teknoloji ile beraber insanların birçok sorunu cerrahi operasyonlar ile birlikte çözülebilmektedir. Sizler için hazırladığımız bu yazımızda; 

  • Diz Protezi Nedir?
  • Diz Protezi Çeşitleri Nelerdir?
  • Diz Protezi Ameliyatı Nasıl Yapılır?
  • Robotik Diz Protezi Ameliyatının Avantajları Nelerdir?
  • Diz Kapağı Protez Ameliyatı Kaç Saat Sürer?
  • Diz Protezi Ameliyatı Ne Kadar Sürede İyileşir?
  • Diz Protezi Ameliyatının Riskleri Nelerdir?
  • Diz Protezi Sonrası Yaşam Nasıldır?
  • Türkiye’de Diz Protezi Ameliyatı Fiyatları

gibi bir çok soruya yanıt vereceğiz.

Diz Protezi Nedir ?

Diz Protezi Nedir
Diz Protezi Nedir

Belli bir yaştan sonra başka tedavilerin iyileştiremediği durumlarda kişilere diz protezi ameliyatı yapılır. Bu ameliyatta hastanın artık işlevini yerine getirmeyen ve oldukça ağrı veren diz kısmındaki kıkırdak ve kemikli yapı çıkarılır ve yerine, plastik veya metalden yapılmış olan yapay bir diz takılır. Bu işleme ise diz protezi ameliyatı denir.

Bu ameliyattaki amaç kişilerin hayat kalitesini yükselterek sorunlarını çözmektir. Genellikle 55 yaş üzeri hastalara uygulanan bu ameliyat, yaşı daha küçük olan kişilere önerilmemektedir. Bu kişilerin tedavisi ilaç ve fizik tedavi ile gerçekleştirilir. Fakat yaşı küçük olup ciddi diz problemi olan kişilere de bu ameliyat yapılabilir.

Diz Protezi Çeşitleri Nelerdir ?

Diz Protezi Çeşitleri
Diz Protezi Çeşitleri

Diz protezi ameliyatları hasta olan kişilere iki yolla uygulanabilir. Bu yolların birincisi total protez tedavisi diğeri ise kısmi protez tedavisidir. Bu tedavilerin ayrıntıları şu şekilde açıklanabilir.

Total Protez Tedavisi; doktorların bu tedaviyi gerçekleştirmesi için kişinin dizlerinde büyük oranda hasar bulunması gerekmektedir. Dizdeki kıkırdak ve kemik dokusu, menisküslerde yıpranma, bağlarda yıpranma gibi dizin bütün bölümlerini etkilemiş olan durumlarda total protez uygulanmaktadır. Yapılan plastik veya metal diz ile, hasarlı olan dizin tamamı değiştirilir ve hasta tedavi edilerek iyileşmesi sağlanır.

Kısmi (Unikondiler) Protez Tedavisi; Bir diğer tedavi yöntemi olan unikondiler protez tedavisinde yıpranan kısım küçük olmaktadır. Küçük ve dar alana yayılmış olan bu hasarlı yerler kısmi protezler yardımı ile tedavi edilmektedir.

Bu tedavilerin hangisinin uygulanacağı hasta ve doktor görüşmesinin ardından doktor tarafından verilen karar ile olur. Bunun için kişinin ayrıntılı bir şekilde muayene edilmesi gerekmektedir.

Diz Protezi Ameliyatı Nasıl Yapılır ?

Diz protezi ameliyatı nasıl yapılır
  • Her ameliyat öncesinde olduğu gibi hastanın tüm test ve tetkikleri yapılarak geçmiş sağlık hikayesi dinlenilir. Bu sayede ameliyata engel teşkil eden durumlar var ise tespit edilerek giderilir veya ameliyat ertelenir. 
  • Hasta ayrıntılı bir radyolojik görüntüleme ile muayene edilir ve dizdeki hasarın nasıl olduğu, hangi boyutlarda olduğu gibi kriterler incelenerek tespit edilir.
  • Tespit edilen diz hasarının durumuna göre tedavi yöntemi seçilerek hastaya gün verilir.
  • O güne kadar hasta kendisine dikkat eder.
  • Kan sulandırıcı ilaçlar kullanıyor ise kesilir veya doktor kontrolünde dozu en aza indirilir. Bu sayede ameliyat sırasında gereksiz fazla kanamaların önüne geçilmiş olur.
  • Ameliyat günü doktor hastaya lokal veya genel anestezi vererek işleme başlar.
  • Diz kapağı kısmında açılan kesi ile kemikli ve kıkırdaklı yapıya ulaşan doktor buraları temizler ve protezleri yerleştirerek ameliyatı sonlandırır.

Bu ameliyat süreci hastanın diz hasarına, kullanılan tedavi yöntemine veya ameliyat sırasında meydana gelebilecek komplikasyonlar sebebiyle uzayabilir. Yani her ameliyat kişiye özeldir ve net bir saat vermek mümkün değildir. Ortalama baz alırsak eğer bu ameliyatın süresi ise 2-3 saat olmaktadır.

Robotik Diz Protezi Ameliyatının Avantajları Nelerdir ?

Gelişen ve ilerleyen teknoloji ile birlikte diz ameliyatları eski şeklinden sıyrılıp yeni yöntemlerle yapılmaktadır. Bu yöntemlerden bir tanesi ise Robotik diz protezi ameliyatı yöntemidir. Bu yöntemle birlikte ileri düzeyde cerrahi teknikler kullanılmaktadır.

Milimetrik hesaplamalar yaparak en başarılı şekilde gerçekleştirilen bu ameliyatın hastalar için pek çok avantajı bulunmaktadır. Bu ameliyat sonucunda takılan protezin kullanım süresi oldukça uzun olmaktadır.

Bu ameliyatın en büyük avantajı ise; operasyon robotlar yardımıyla yapıldığından hesaplamalar oldukça milimetrik ve doğru olmaktadır. En doğru şekilde yerleştirilen protezin hem kullanımı kolay hem de uzun ömürlü olması hastalar için bir diğer avantajdır.

Diz Protezi Ameliyatı Faydaları Nelerdir?

Diz protezi ameliyatı, dizde ciddi ağrı ve hareket kısıtlılığı yaşayan hastalar için uygulanan bir cerrahi işlemdir. Ameliyat sırasında diz eklemi, metal ve plastik malzemelerden oluşan yapay bir eklemle değiştirilir. Bu sayede hastalar ağrıdan kurtulur ve hareket kabiliyetlerini geri kazanır.

Diz protezi ameliyatı sonrası yaşam kalitesi, ameliyatın başarısını ve hastanın iyileşme sürecini etkileyen bir faktördür. Ameliyat başarılı bir şekilde gerçekleştirilirse, hastalar ameliyat öncesine göre çok daha iyi bir yaşam kalitesine sahip olabilirler.

Diz protezi ameliyatı sonrası yaşam kalitesini artıran faktörler şunlardır:

  • Ağrının ortadan kalkması: Diz protezi ameliyatının en önemli faydalarından biri, ağrının ortadan kalkmasıdır. Ameliyat sonrası hastalar, diz ağrısı olmadan yürüyebilir, koşabilir, merdiven çıkabilir ve günlük aktivitelerini yerine getirebilirler.
  • Hareket kabiliyetinin artması: Diz protezi ameliyatı, diz ekleminin hareket kabiliyetini de artırmaktadır. Ameliyat sonrası hastalar, dizlerini daha rahat bükebilir, açabilir ve döndürebilirler. Bu da, hastaların günlük aktivitelerini daha rahat ve verimli bir şekilde yerine getirmelerini sağlar.
  • Daha aktif bir yaşam sürme: Diz protezi ameliyatı, hastaların daha aktif bir yaşam sürmelerine olanak tanır. Ameliyat sonrası hastalar, daha fazla yürüyebilir, spor yapabilir ve sosyal aktivitelere katılabilirler. Bu da, hastaların yaşam kalitesini ve mutluluk seviyesini artırmaktadır.

Diz protezi ameliyatı, diz ağrısı ve hareket kısıtlılığı yaşayan hastalar için yaşam kalitesini artıran önemli bir tedavi seçeneğidir. Ameliyatın başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi ve hastanın iyileşme sürecinin doğru yönetilmesi, ameliyat sonrası yaşam kalitesini önemli ölçüde artıracaktır.

Diz Kapağı Protez Ameliyatı Kaç Saat Sürer ?

Her ameliyat kişiye özel olmakla birlikte süresi doktorun uyguladığı tedavi yöntemine ve hastanın dizinde meydana gelen deformasyonun büyüklüğüne göre değişiklik gösterir. Ameliyat sırasında meydana gelebilecek komplikasyonlar da göz önüne alınırsa eğer net bir saat süresi vermek doğru olmayacaktır. 

Fakat ortalama baz alınarak bir zaman vermemiz gerekirse eğer bu süre yaklaşık 2-3 saat kadar sürmektedir. Bu sürenin aşağı yukarı değişimi ise doktora ve hastaya bağlı bir durumdur.

Diz Protezi Ameliyatı Ne Kadar Sürede İyileşir ?

Dizlerinde yoğun sorun yaşayıp çözümü diz protezi ameliyatında bulan kişinin iyileşme süreci uzun aylara bağlı bir süreç değildir. 

Ameliyatın hemen ardından kendisine gelen hasta ona eşlik edecek bir yürüteç ile ayağa kalkıp yürümeye başlayabilir. Koltuk değnekleri ile yaşamına devam eden hasta yaklaşık olarak bir hafta sonra sadece bir adet koltuk değneğine ihtiyaç duyarak yürümeye devam eder.

Tam iyileşme ise yaklaşık 3 hafta kadar sürmektedir. Bu süreçte doktorların öneri ve tavsiyelerine şiddetle uyulması gerekebilir. 

Diz Protezi Ameliyatının Riskleri Nelerdir ?

Daha önceki yazılarımızda da belirttiğimiz gibi her ameliyat kişiye özeldir ve anestezi altında yapılan her ameliyat küçük de olsa bir risk taşır. Günümüz teknolojileri ve doktorların tecrübeleri ile bu riskler en aza indirilerek hastanın ameliyat sırasında ve sonrasında karşılaştığı komplikasyonlar en aza indirilmektedir.

Genel olarak bir risk tablosundan bahsedilmesi gerekirse ameliyat sırasında veya sonrasında yaşanabilecek riskleri şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Genel anestezinin ortaya çıkarabileceği olumsuz durumlar.
  • Düşük ihtimaller doğrultusunda, dizdeki damar ve sinirlerde yaralanmalar meydana gelebilir.
  • Enfeksiyon riski oluşabilir,
  • Kan pıhtısı riski oluşabilir,
  • Protezin gevşeme ihtimali riski vardır,

Diz Protezi Sonrası Yaşam Nasıldır ?

Yapılan diz protezi ameliyatının ardından meydana gelecek komplikasyonların önlenmesi ve tedavi sürecinin sağlıklı ilerlemesi için hasta, hastanede müşahede altında tutulur. Bu süreçte yürüteç ve koltuk değnekleri ile yürüyebilen hasta iki hafta sonra tek koltuk değneğine ihtiyaç duyacak kadar iyileşir.

Yaklaşık olarak 3-4 hafta sonra kendi kendine yürümeye başlayan hasta 2 ay sonra araba kullanmaya başlayabilir. Bu süre zarfında doktorun önerdiği fizik tedavi egzersizleri yapılmalı reçete edilen ilaçlar aksatılmadan içilmelidir.

Bu konuda sağlık bakanlığının kalite rehberi açıklamasını okuyabilirsiniz: https://shgmklinikkalite.saglik.gov.tr/TR,1916/diz-ve-kalca-protezi-klinik-kalite-rehberi-yayinlandi.html

Diz Protezi Ameliyatı Fiyatları 2023 

Tedavi Yapılan Ülke2023 Diz Protezi Ameliyatı Fiyatları
Türkiye3500 $ – 10000 $
UKUSD 40,800-48,000
SingapurUSD 23,000-30,000
Diz Protezi Ameliyatı Fiyatları 2023

Türkiye’de bir çok ciddi ameliyat yapılmaktadır. Bu ameliyatların bir tanesi de diz protezi ameliyatıdır. Kişinin çeşitli sebeplerden dolayı işlevini yerine getiremeyen dizinin tedavisi için protez gerekebilir. 

Bu tarz ameliyatlar için birçok yabancı vatandaş kendi ülkesinden ziyade Türkiye’de tedavi olmanın daha sağlıklı olduğunu düşünmektedir. İleri teknolojiye, geniş ve konforlu hastanelere, yetenekli ve tecrübeli hastalara sahip olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti yabancı hastalara da tedavi sürecinde yardımcı olmaktadır. 

Bu sürecin sağlıklı ve sorunsuz ilerlemesi için tüm hastane çalışanları ve doktorlar seferber olarak hastanın ülkeden mutlu ve sağlıklı ayrılmasını amaçlamaktadır. Diğer ülkelere göre daha uygun fiyata yapılan diz protezi ameliyatının fiyatı ise net olarak belli değildir.

Bu belirsizliğin sebebi ise; Doktorun uygulayacağı protez tedavi yöntemi, hastanın dizindeki hasarın boyutu gibi detaylardır. Sizler de Türkiye’de diz protezi ameliyatı süreci, aklınızda olan sorular ve fiyat bilgisi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Diz Protezi Egzersizleri

Diz ameliyatı, diz ekleminde ciddi ağrı ve hareket kısıtlılığı yaşayan hastalar için uygulanan bir cerrahi işlemdir. Ameliyat sırasında diz eklemi, metal ve plastik malzemelerden oluşan yapay bir eklemle değiştirilir. Bu sayede hastalar ağrıdan kurtulur ve hareket kabiliyetlerini geri kazanır.

Diz protez ameliyatı sonrası iyileşme süreci, genellikle 6-12 hafta sürer. Bu süreçte, dize güç ve hareketlilik kazandırarak aktif hayatınıza geri dönebilmek için diz protezi ameliyatı sonrası fizik tedavi ve egzersiz programına özveriyle uyulması gerekir.

Diz protezi ameliyatı sonrası egzersizlerin amacı, şunlardır:

  • Diz ekleminin hareket açıklığını artırmak
  • Diz kaslarını güçlendirmek
  • Denge ve koordinasyonu geliştirmek
  • Ağrıyı azaltmak

Diz protezi ameliyatı sonrası egzersizler, genel olarak üç aşamada uygulanır:

Erken aşama (1-2 hafta)

Bu aşamada, dizinizi korumak ve iyileşme sürecini desteklemek için basit egzersizler yapılır. Bu egzersizler genellikle fizyoterapist tarafından gösterilir.

Orta aşama (2-4 hafta)

Bu aşamada, dizinizin hareket açıklığını ve kas gücünü artırmaya yönelik egzersizler yapılır. Bu egzersizler, genellikle evde kendi başınıza yapabilirsiniz.

Geç aşama (4-12 hafta)

Bu aşamada, dizinizin hareket açıklığını ve kas gücünü iyileştirmeye yönelik egzersizler yapılır. Ayrıca, denge ve koordinasyonunuzu geliştirmeye yönelik egzersizler de yapılır.

Diz protezi ameliyatı sonrası egzersizler, doktorunuzun veya fizyoterapistinizin tavsiyelerine göre yapılmalıdır. Kendi kendinize egzersiz yapmadan önce mutlaka doktorunuza veya fizyoterapistinize danışınız.

Diz protezi ameliyatı sonrası egzersizlerin faydaları

Diz protezi ameliyatı sonrası egzersizler, ameliyatın başarısını ve iyileşme sürecini olumlu yönde etkiler. Egzersizlerin faydaları şunlardır:

  • Ağrının azalmasına yardımcı olur
  • Diz ekleminin hareket açıklığını artırır
  • Diz kaslarını güçlendirir
  • Denge ve koordinasyonu geliştirir
  • Yürüme ve günlük aktiviteleri yerine getirmeyi kolaylaştırır
  • Yaşam kalitesini artırır

Diz ameliyatı sonrası egzersizler için ipuçları

Diz protezi ameliyatı sonrası egzersiz yaparken, şunlara dikkat etmek önemlidir:

  • Egzersizleri doktorunuz veya fizyoterapistinizin tavsiyelerine göre yapın
  • Egzersizlere yavaş yavaş başlayın ve şiddetini kademeli olarak artırın
  • Egzersizler sırasında herhangi bir ağrı hissederseniz, egzersizi bırakın
  • Egzersizlerden sonra dizinizi dinlendirin

Diz protezi ameliyatı sonrası egzersiz örnekleri

Diz protezi ameliyatı sonrası uygulanan egzersizlerin bazıları şunlardır:

  • Ayak bileği hareketleri: Ayak bileğinizi içeri ve dışarı doğru döndürün.
  • Diz hareketleri: Dizinizi hafifçe bükün ve uzatın.
  • Knee to chest hareketi: Dizinizi göğsünüze doğru getirin.
  • Hamstring kaslarını germe hareketi: Sırtınız dik bir şekilde oturun ve bir bacağınızı uzatın. Diğer bacağınızla, uzatılan bacağınıza doğru eğilin.
  • Quadriceps kaslarını germe hareketi: Sırtınız dik bir şekilde oturun ve bir bacağınızı yerden kaldırın. Diğer bacağınızla, kaldırılan bacağınıza doğru eğilin.

Diz protezi ameliyatı sonrası egzersizler, diz protezi ameliyatından sonra aktif bir yaşam sürmenize ve ağrısız bir şekilde hareket etmenize yardımcı olacaktır.

Diz protezi olanlar nelere dikkat etmeli?

Diz protezi ameliyatı, diz ekleminde ciddi ağrı ve hareket kısıtlılığı yaşayan hastalar için uygulanan bir cerrahi işlemdir. Ameliyat sırasında diz eklemi, metal ve plastik malzemelerden oluşan yapay bir eklemle değiştirilir. Bu sayede hastalar ağrıdan kurtulur ve hareket kabiliyetlerini geri kazanır.

Diz protezi ameliyatı, diz ekleminin normal şeklini ve işlevini geri kazandırır. Ancak, ameliyat sonrası iyileşme süreci önemlidir. Bu süreçte, dize zarar vermemek ve protezin ömrünü uzatmak için bazı noktalara dikkat etmek gerekir.

Diz protezi olanlar için dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

  • Ameliyat sonrası doktorunuzun veya fizyoterapistinizin tavsiyelerine harfiyen uyun.
  • Egzersizlere düzenli olarak devam edin.
  • Dizinizi zorlamayın.
  • Ağırlık kaldırmaktan kaçının.
  • Dizinizi düz ve dik pozisyonda tutun.
  • Dizinizi bükerseniz veya döndürürseniz, yavaş ve dikkatli olun.
  • Dizinizde herhangi bir ağrı veya şişlik fark ederseniz, doktorunuza veya fizyoterapistinize danışın.

Diz protezi olanlar için bazı ipuçları:

  • Dizinizi ısıtmadan egzersize başlamayın.
  • Egzersiz yaparken, dizinizin tamamen düz olduğundan emin olun.
  • Egzersizlerden sonra dizinizi buzla soğutun.
  • Dizinizi sabitlemek için dizlik veya destek kullanın.
  • Dizinizi korumak için uygun ayakkabılar giyin.

Diz protezi ameliyatı, diz ağrısı ve hareket kısıtlılığı yaşayan hastalar için yaşam kalitesini önemli ölçüde artıran bir tedavi seçeneğidir. Ancak, ameliyat sonrası iyileşme sürecinde dikkat edilmesi gereken noktalara uymak, protezin ömrünü uzatmak ve daha iyi bir yaşam kalitesine sahip olmak için önemlidir.

Diz Protezi Olan Hastalar Koşabilir Mi?

Diz protezi ameliyatı, diz ekleminde ciddi ağrı ve hareket kısıtlılığı yaşayan hastalar için uygulanan bir cerrahi işlemdir. Ameliyat sırasında diz eklemi, metal ve plastik malzemelerden oluşan yapay bir eklemle değiştirilir. Bu sayede hastalar ağrıdan kurtulur ve hareket kabiliyetlerini geri kazanır.

Diz protezi ameliyatı sonrası, hastalar genellikle yürümeye ve günlük aktivitelerini yerine getirmeye başlar. Ancak, koşma gibi daha zorlu aktiviteler için daha fazla zaman gerekir.

Diz protezi olan hastaların koşup koşamayacağı, aşağıdaki faktörlere bağlıdır:

  • Ameliyatın yapıldığı dizin durumu: Ameliyat yapılan dizin durumu, koşma için uygun olup olmadığını belirlemede önemli bir faktördür. Dizde herhangi bir enfeksiyon veya inflamasyon varsa, koşmak zarar verebilir.
  • Hastanın genel sağlık durumu: Hastanın genel sağlık durumu, koşma için uygun olup olmadığını belirlemede önemli bir faktördür. Kalp hastalığı, diyabet veya diğer kronik sağlık sorunları olan hastalar, koşma konusunda doktorlarına danışmalıdır.
  • Hastanın yaş ve kilosu: Yaş ve kilo, koşma sırasında diz eklemine binen yükü etkiler. Yaşlanan ve kilolu hastalar, koşma sırasında dizlerine daha fazla zarar verebilir.

Diz protezi olan hastaların koşmak için dikkat etmesi gerekenler:

  • Doktorunuzla konuşun: Koşmaya başlamadan önce mutlaka doktorunuzla konuşun. Doktorunuz, sizin için uygun olup olmadığını belirlemenize yardımcı olacaktır.
  • Diz protezi için tasarlanmış ayakkabılar giyin: Diz protezi için tasarlanmış ayakkabılar, diz eklemini desteklemeye ve yaralanmaları önlemeye yardımcı olur.
  • Koşmaya yavaş yavaş başlayın: Koşmaya yavaş yavaş başlayın ve zamanla mesafenizi ve hızınızı artırın.
  • Dizlerinizi ısıtmadan koşmayın: Koşmaya başlamadan önce dizinizi ısıtmak, yaralanmaları önlemeye yardımcı olur.
  • Dizlerinizi dinleyin: Koşarken dizinizde herhangi bir ağrı veya rahatsızlık hissederseniz, koşmayı bırakın.

Diz protezi olan hastaların koşmasının faydaları:

  • Yaşam kalitesini artırır: Diz protezi olan hastaların koşması, yaşam kalitelerini artırabilir. Koşmak, kilo vermeyi, kalp sağlığını iyileştirmeyi ve ruh halini yükseltmeye yardımcı olabilir.
  • Diz kaslarını güçlendirir: Diz protezi olan hastaların koşması, diz kaslarını güçlendirmeye yardımcı olabilir. Bu da, diz eklemini desteklemeye ve yaralanmaları önlemeye yardımcı olur.
  • Diz ekleminin hareket açıklığını artırır: Diz protezi olan hastaların koşması, diz ekleminin hareket açıklığını artırmaya yardımcı olabilir. Bu da, günlük aktiviteleri yerine getirmeyi kolaylaştırır.

Diz protezi olan hastaların koşması mümkündür. Ancak, koşmaya başlamadan önce doktorunuzla konuşmanız ve diz protezi için tasarlanmış ayakkabılar giymeniz önemlidir. Ayrıca, koşmaya yavaş yavaş başlamanız ve dizlerinizi dinlemeniz de önemlidir.

Diz Protez Ameliyatı Sonrası Banyo Ne Zaman Yapılır?

Diz protezi ameliyatı sonrası ilk banyo, ameliyattan 2-3 gün sonra yapılabilir. Ancak, bu süre, ameliyatın türüne, hastanın genel sağlık durumuna ve iyileşme sürecine göre değişiklik gösterebilir.

Ameliyat sonrası ilk banyoyu, doktorunuzun veya fizyoterapistinizin talimatlarına göre yapmanız önemlidir. Banyo yaparken, dizinize su değdirmemeye dikkat etmelisiniz. Ayrıca, ameliyat bölgesini ovalamaktan kaçınmalısınız.

Diz protezi ameliyatı sonrası banyo yaparken, aşağıdaki ipuçlarını takip edebilirsiniz:

  • Banyo havlusu veya minder kullanın.
  • Dizinizin üzerine oturarak banyo yapın.
  • Banyo sırasında, dizinizin üzerine su değdirmeyin.
  • Banyodan sonra, dizinizi kurulayın ve steril bir pansuman yapın.

Diz protezi ameliyatı sonrası banyo, iyileşme sürecinin önemli bir parçasıdır. Banyo yapmak, dizinizin temizlenmesine ve enfeksiyon riskinin azaltılmasına yardımcı olur.

Sonuç Olarak,

2023 Diz protezi ameliyatı fiyatları, ameliyatın yapıldığı hastane, ameliyatı yapan doktor, kullanılan protez türü, hastanın yaşına ve genel sağlık durumuna gibi faktörlere göre değişiklik gösterebilir. Ameliyat fiyatları, hastanelerin anlaşmalı olduğu sigorta şirketleri tarafından da belirlenebilir.

Ameliyat fiyatları hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için, doktorunuzla veya bir hastaneyle görüşmeniz gerekmektedir. Doktorunuz, sizin durumunuzu değerlendirerek, sizin için en uygun ameliyat fiyatını belirleyecektir.