WhatsApp +90312 963 1400 [email protected]

Boyun Tümörü Nedir?

Boyun Tümörü, insanın yaşamını ciddi derecede etkileyen hastalıklardan biridir. İnsanların hayatını zorlaştıran, yaşam kalitesini düşüren ve meydana getirdiği ciddi komplikasyonlarla hasta ve hasta yakınlarını zorlayan birçok hastalık vardır. Bu hastalıkların başında ise kanserler gelir. Kanser, bir bölgedeki hücrelerin olması gerektiğinden ve ihtiyaçtan fazla üremesinin sonucunda meydana gelen hastalıktır. Bu hastalıklarda en önemli basamak erken teşhis basamağıdır.

Vücutta bulunan kanser hastalığı ve tümörler ne kadar erken teşhis edilirse tedavi süreci o kadar kolay, iyileşme ihtimali de fazla olmaktadır. Bu kanserlerden bir tanesi de boyun kanserdir. Genellikle hayatı tehdit edici riskleri bulunan Boyun Tümörü Nedir , nedenleri nelerdir, belirtileri nelerdir gelin birlikte öğrenelim.

Boyun Tümörü Nedir ?

Boyun tümörü, kişinin boyun bölgesinde, kontrolsüz çoğalan hücreler sonucunda meydana gelen hastalıktır. Bu hastalığın net bir nedeni bulunmamaktadır. En önemli evresi olan birinci evrede teşhis edilirse, kanserli hücreler vücuda yayılmadan ve organ tutulumu yapmadan önce tedavi edilebilir. Boyun bölgesinde meydana gelen tümörler kişilerde yutma güçlüğü ve ses kısıklığına neden olabilir. İnsan hayatının kalitesini önemli ölçüde düşüren bu hastalığın belirtilerinden bir tanesi yakalandığı zaman hemen bir uzman doktora gidilmeli ve eğer tümör varsa vakit kaybetmeden tedavi edilmelidir.

Boyun Tümörü Neden Olur ?

Boyun kanserlerinin net bir nedeni olmamakla birlikte birçok faktörün birleşmesi bu hastalığa sebep olabilir. Herkes tarafından merak edilip araştırılan Boyun Tümörü Neden Olur sorusu bilim adamları tarafından da merak edilir ve günümüzde hala birçok hastalıkla beraber araştırmaları yapılmaktadır. Yaygın olan nedenleri ise kısaca sizler için şu şekilde açıklayabiliriz.

  • Alkol ve sigara kullanımı başlıca nedenlerinden bir tanesidir.
  • Genetik faktörler,
  • Kötü beslenme alışkanlıkları,
  • Kötü hijyen alışkanlıkları,
  • Kişisel bakıma özen göstermeme,
  • Zararlı maddelerin solunması,
  • Genellikle cinsel yolla kişiden kişiye bulaşan HPV virüsü ve EBV virüsü,

gibi etkenler boyun tümörlerine zemin hazırlamaktadır.

Boyun Tümörünün Türleri Nelerdir ?

Genel olarak vücutta meydana gelen tümörler iyi huylu ve kötü huylu olmak üzere ikiye ayrılırlar. İkisinde de kullanılan tedavi yöntemleri farklıdır. Bazı durumlarda iyi huylu tümörün büyümesi ve ilerlemesi söz konusu değilse ve küçükse sadece takibi yapılabilir. İyi huylu tümörler kanser değildir.  Kötü huylu tümörlerde ise tedavi daha farklı ilerlemektedir. Bu tümöre kanser adı verilir.

Vücudun her yerinde oluşabilecek tümörler ve kanserler boyun bölgesinde de oluşabilir veya başka organda ortaya çıkan kanserli hücreler boyun bölgesine yayılabilir. Peki boyun bölgesinde oluşan Boyun Tümörünün Türleri Nelerdir şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Üst yutak yani nazofarenks kanseri,
  • Larinks yani gırtlak kanseri,
  • Paranazal sinüsler kanseri,
  • Burun boşluğu kanseri,
  • Tükürük bezi kanseri,
  • Parotis bezi kanseri,
  • Dudak kanseri,
  • Kulak kepçesi kanseri,
  • Dış kulak kanseri,
  • Diş eti kanseri,
  • Ağız tabanı kanseri,

gibi kanser türleri boyun bölgesinde meydana gelebilir.

Boyun Tümörünün Belirtileri Nelerdir ?

Her hastalıkta olduğu gibi boyun bölgesinde meydana gelen kanserlerde ve tümörlerde de, ortaya çıkışından sonra veya çıkarken meydana gelen bir takım belirtiler bulunmaktadır. Bu belirtiler kişiden kişiye ve vücuda göre değişse de hemen hemen aynıdır. Bu belirtileri kişinin hemen fark etmesi için kendini ve vücudunu çok iyi tanıması gerekmektedir. Meydana gelen ilk belirtide hemen farkına varıp doktora gidilmesi erken teşhisi sağlayacak ve tedavinin daha kolay yapılmasına vesile olacaktır. Peki Boyun Tümörünün Belirtileri Nelerdir birlikte inceleyelim.

  • Boynun herhangi bir bölümünde meydana gelen anormal şişlik ve ele gelen sert bir kitle,
  • Kişinin vücudunda özellikle ağız içlerinde meydana gelen ve iyileşmeyen kronik yara,
  • Dilde meydana gelen kronik yara,
  • Dudaklarda meydana gelen kronik yara,
  • Çiğneme işlemini yaparken zorlanma ve yutmada zorluk yaşanması,
  • Ses kısılması durumu,
  • Seste değişme durumu,
  • Nefes almada zorluk yaşanması,
  • Konuşmada zorluk yaşanması,
  • Kulaklarda meydana gelen ve uzun süren kulak ağrısı,
  • Kulak çınlaması durumu,
  • İşitmede meydana gelen sorunlar,

meydana gelen belirtiler arasında gösterilebilir. Bunlardan biri veya birkaçı hayatınıza dahil olmuşsa eğer vakit kaybetmeden doktor kontrolüne gidip muayene olunması gerekmektedir.

Boyun Tümörü Nasıl Teşhis Edilir ?

Meydana gelen belirtilerin ardından doktor kontrolüne gitmeye karar veren kişilerin akıllarında genelde Boyun Tümörü Nasıl Teşhis Edilir sorusu yer almaktadır. Tanı konma sürecini sizler için şu şekilde açıklayabiliriz.

  • Belirtileri fark eden kişi öncelikle bir Kulak Burun Boğaz (KBB) uzman doktoruna gider ve muayene olur.
  • Fiziki muayenenin ardından kontrol edilen bölgelerde şüphe çeken bir yer varsa, genel veya lokal anestezi ile biyopsi örneği alınır.
  • Alınan parça incelenerek eğer vara kanser tanısı konulur.
  • Ardından BT, USG, Mr gibi görüntüleme yöntemleri ile net ve kesin tanı konulur.

Boyun Tümörü Nasıl Tedavi Edilir ?

Boyun Tümöründe Nasıl Tedavi Edilir diye bakıldığı zaman, tedavi ve tedavi süreci kişiden kişiye ve hastalığa göre değişmektedir. Öncelikle kişinin yaşı, cinsiyeti, hastalığın verdiği hasar, hastalıkla savaşma şekli tedavi yöntemini ve sürecini değiştirmektedir. Ayrıca hastalığın nerede başladığı, hastalığın evresi, kitlenin büyüklüğü gibi faktörler de tedavi yöntemlerinde ve tedavi sürecinde değişikliklere sebep olabilir.

Sonuç olarak tedavi yöntemlerinde birden fazla seçenek bulunur. Kişiye göre değişen tedavilerde kemoterapi, radyoterapi, cerrahi müdahale, direkt tümöre müdahale gibi yöntemlerle tedavi süreci başlatılmaktadır.

Boyun Tümörü Öldürür Mü ?

Boyun kanserine yakalananların en büyük korkusu sonucunun ölümle bitebilir ihtimalinin olmasıdır. Boyun Tümörü öldürür Mü sorusu akılları oldukça işgal eden ve kafa karışıklığına sebep olan bir sorudur. Fakat bu aşamada net bir bilgi vermek doğru ve etik olmayacaktır. İnternet üzerinden yazılan olumsuz yazılar, zaten hasta olduğu için kişinin kendisini veya hasta yakınını derinden etkilemekte ve kötü olan ruhsal durumunu daha da bozmaktadır. Bu sebeple alabileceğiniz en net ve doğru bilgi doktorlarda bulunmaktadır.

Hastalığın türü, evresi, ilerleme şekli, kişiye verdiği hasar, kişinin hastalıkla savaşma şekli, teşhis edildiği evre, hastanın yaşı, hastanın cinsiyeti sonuçları etkileyen faktörlerdir. Bu sebeple daha net ve ayrıntılı bilgi için bizimle iletişime geçerek doktorlarımıza sorabilirsiniz.

Boyun Tümörü Ameliyatı Nasıl Yapılır ?

Boyunda yer alan tümörlerin cerrahi olmayan yöntemlerle tedavi edilmesinin ardından cevap alınmadığı takdirde veya direkt ameliyat edilmesi gerektiği zamanlarda uzman doktorlar tarafından yapılan ameliyatlar gerçekleştirilebilir. Boyun ameliyatları yapılmadan önce kişinin hastalık geçmişi ve olası tüm riskler kontrol edilerek ameliyata karar verilmelidir. Genellikle genel anestezi etkisi altında yapılan boyun tümörü ameliyatları yaklaşık olarak 5-15 saat arası sürmektedir. Bu süre zarfı kişiden kişiye ve ameliyat sırasında oluşabilecek komplikasyonlara göre değişiklik göstermektedir. 

Kanserli dokular ve çevresindeki sağlıklı dokulardan bir miktarı yerinden çıkarılır. Ameliyatın ardından doktorun gerek görmesi halinde kemoterapi veya radyoterapi tedavilerine devam edilir. Boyun Tümörü Ameliyatı Nasıl Yapılır kısaca böyle açıklanabilir.

Boyun Tümörü Ameliyat Riskleri Nelerdir ?

Herkes tarafından merak edilen konulardan bir tanesi de Boyun Tümörü Ameliyat Riskleri Nelerdir sorusu olmaktadır. Genellikle tüm ameliyatlar belli oranlarda riskler taşırlar. Bu riskleri minimuma indirmek doktorun elindedir. Bu aşamada seçeceğiniz uzman doktorun alanında uzman ve tecrübeli olması gerekmektedir.

Ameliyat öncesinde gerekli tüm kontroller yapılarak, hastanın ameliyat için hazır olup olmadığı, ameliyat sırasında sıkıntı yaratacak başka hastalıklarının olup olmadığı, kullandığı ilaçlar gibi birçok faktör incelenmelidir. Örneğin eğer aktif olarak kan sulandırıcı bir ilaç veya içeriğinde kan sulandıran etkilerin bulunduğu ilaçlar kullanıyorsa, hastanın bu ilaçları bir süreliğine bırakması gerekmektedir. Zira bu ilaçlar ameliyat sırasında gereksiz kanamalara sebep olabilir.

Meydana gelebilecek riskler, hastaya, hastalığa, hastalığın yerine, evresine, büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir. Bu konuda ayrıntılı bilgi edinmek için bizi arayarak doktorlarımızla iletişime geçebilirsiniz.

Boyun Tümörü Ameliyatı Sonrası

Kişinin geçirdiği Boyun Tümörü Ameliyatı Sonrası  dikkat etmesi gereken birçok etken bulunmaktadır. Fakat bunlardan önce kişinin doktoru ile iletişimini kesmemesi gerekmektedir. Ameliyatın ardından kendine gelme süresinde değişiklikler meydana gelebilir. Ameliyatın sonrasında doktorun belirlediği gün kadar hastanede kalınması gerekebilir. Bu sürecin ardından eve çıkan hasta, ciddi bir ameliyat geçirdiğini unutmamalı ve doktorun önerilerine harfiyen uyulmalıdır. Meydana gelebilecek enfeksiyon riskine karşı verilen ilaçlar zamanında kullanılmalıdır. Ayrıca ameliyatın ardından ağrılar meydana gelebilir. Bu ağrılar da doktorun reçete edeceği ağrı kesiciler ile kontrol altına alınabilir.

Türkiye’de Boyun Tümörü Tedavi Fiyatları

Türkiye, tedavi ettiği birçok hastanın ülkeden mutlu ayrılmasının ardından, yurt dışındaki vatandaşlar tarafından fark edilmiştir. Genellikle zor olan vakalarda üstün başarı oranı ile sonuçlanan tedaviler sebebiyle ülkeye yapılan sağlık turizminde artış gözlemlenmiştir. Bununla beraber kendi ülkesinde tedavi şansı bulamayan kişiler, umudu Türkiye’de arayarak tercih ettiği ülkeler arasında Türkiye’yi ilk sıralara taşımıştır. Bu tercih sebeplerinin birçok nedeni bulunmaktadır. Bu nedenleri sizlere şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Olumlu sonuçlanan tedavi oranının oldukça yüksek olması,
  • Tedavilerin olumlu sonuçlanması,
  • Tanı yöntemlerinin son teknolojik olması,
  • Tedavi yöntemlerinin son teknolojik ve bilimsel olması,
  • Hastanelerin tam donanımlı olması,
  • Hastanelerin büyük ve gelişmiş olması,
  • Hastanelerde kurulan ünitelerin, büyük, çeşitli ve tam donanımlı olması,
  • Birçok hastalığın tedavisinin bulunması,
  • Doktorların ve hemşirelerin alanında uzman ve tecrübeli olması,
  • Hasta ile ilgilenen aracı firma personeli de dahil olmak üzere tüm personelin güler yüzlü ve yardımsever olması,
  • Türkiye’nin doğal ve tarihi güzelliklerinin, tedavi sürecinde ve tedavinin ardından tatil imkanı sunuyor olması,
  • Tedavi, barınma, yeme, içme, giyinme, tatil gibi zorunlu ihtiyaçların uygun fiyata karşılanıyor olması,

gibi etkenler tercih sebeplerini açıklamaktadır. Yabancı vatandaşların ülkeye gelmeden önce merak ettiği konular arasında Türkiye’de Boyun Tümörü Tedavi Fiyatları da bulunmaktadır. Faka bu aşamada net bir fiyat bilgisi vermek doğru olmayacaktır. Zira hastalığın türü, yeri, evresi gibi etkenler tedavi sürecini ve fiyatı etkilemektedir. Bu sebeple net bir fiyat bilgisi ve boyun kanseri hakkında net bir bilgi almak için bizi arayarak iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca Türkiye’ye boyun tümörü tedavisi için bizim aracılığımız ile gelmeniz halinde, bizim tarafımızdan konsolosluğa gönderilen davet mektubu ile vize başvuru işlemlerinizi kolaylaştırabiliriz.

Sonuç

Tüm bu bilgileri toparlamamız gerekirse; boyun kanseri, kişinin boyun bölgesinde yer alan bölümlerde veya organlara kontrolsüz ve gereksiz üreyen hücrelerin meydana gelmesi sonucunda oluştuğunu söyleyebiliriz. Meydana gelen boyun kanserinin birden fazla nedeni olmakla birlikte net bir neden bulunmamaktadır. Bu nedenlerin en başında alkol ve sigara tüketimi gelir ki bu da kanser riskini oldukça arttırmaktadır. 

Hastalığın oluşumunun ardından meydana gelen belirtiler ışığında doktor muayenesine giden hastaya yapılan fiziki muayene ve bir takım görüntüleme yöntemleri ve testler ile tanı konulmaktadır. Konulan tanının ardından kemoterapi, radyoterapi ve cerrahi operasyonlar gibi birden fazla tedavi şekli ile hastaya müdahale edilir. Ameliyat edilirse eğer bu ameliyat genel anestezi etkisi ile yaklaşık 5-15 saat arası sürmektedir. Meydana gelebilecek riskler ve komplikasyonlar kişiye göre değişebilir. Kanserin ölümcül olması gibi sorulan sorular ise doktor tarafından net olarak cevaplanmalıdır. 

Sonuç olarak ülkemize tedavi amacıyla gelecek olan hastaların, tedavi süreçlerinin ve sonrasının rahat geçmesi adına çalışıyor ve onların ülkeden sağlıklı ve mutlu ayrılmasını amaçlıyoruz. Daha ayrıntılı ve net bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yorum yapın