WhatsApp +90312 963 1400 [email protected]

Parotidektomi Nedir ?

Parotidektomi Nedir , Türkiye’de Parotidektomi Fiyatları . Ülkemizde gelişen ve ilerleyen teknoloji ile beraber birçok hastalığın tedavisi mümkündür. Bu tedaviler ciddi veya hafif derecede olsa bile doktorlar tarafından her zaman ciddiye alınır ve hastaların sağlıklı bir şekilde hayatlarına devam etmesi amaçlanır.

İnsan vücudu kurulmuş saat gibi belli bir düzen içerisinde işlemeye devam eder. Bu devamlılığın aksaması durumunda, vücut sinyaller vererek hasta olduğunu bize belirtir. Bu sayede doktora gidip var olan hastalıklarının tedavi sürecine başlayan kişilerde, erken tedavi edildiği takdirde daha kolay iyileşme olmaktadır.

İnsan vücudu mükemmel yapıda yaratılmış varlıklardır. Bu mükemmellik her organda mevcuttur. Bu organlardan bir tanesi de çoğu kişinin adını ve konumunu bile bilmediği Parotis bezleridir. Yani halk arasında tükürük bezleri olarak da anılır.

Bu bezler kişinin baş ve boyun bölgesi kısmında bulunmaktadır ve kişinin sindirimi için gerekli olan tükürükleri üreterek, kanallar yardımı ile ağız, boğaz,burun gibi organlara tükürük göndermektedir.

Bu bezlerde meydana gelen kanser gibi hastalıkların tedavisinde ise gerekli gördüğü takdirde cerrah Parotis bezlerini almaktadır. Bu çıkarım, tam alma veya yarını alma şeklinde yapılır. Bu işleme ise Parotidektomi Ameliyatı denir.

Parotidektomi Ameliyatı Nedir ?

Baş ve boyun bölgesinin birleştiği kulak kısmında yer alan Parotis bezleri kişinin sağlığı açısında önemli rol sahibi olan tükürüklerin üretilmesi için önemli bir organdır. Bu organlarda meydana gelebilecek olan kanser gibi hastalıkların tedavisinde cerrahi ameliyat gerekli görülebilir.

Böyle bir durumda doktor hastanın Parotis bezlerinin hepsini veya bir kısmını alır. Bu işleme de Parotidektomi Ameliyatı denir. Genel anestezi etkisi altında iken yapılan bu ameliyat çoğunlukla başarılı geçmektedir. Rahat bir iyileşme süreci yaşayan hasta iki gün içerisinde taburcu edilerek eve gönderilir.

Yüzeyel Parotidektomi Ameliyatı Nedir ?

Ameliyat sırasında hastada bulunan Parotis bezi iki lop haline ayrılır. Yüzeysel Parotidektomi ameliyatı, kişinin yüz sinirinin düzleminde yer alan ve yüzeysel görünümde olan parotis bezinin çıkarılması işlemidir. Tıp alanında yapılan en yaygın ameliyat türlerinden birisidir.

Total Parotidektomi Nedir ?

Bu parotis bezi ameliyatında ise, yüzeysel ve derin loblar da dahil olmakla birlikte, kişide bulunan tüm parotis bezlerinin çıkarılması işlemidir.

Bu bezlerin tamamının alınması işlemi, hastalığın evresi ve doktorun kararı ile yapılmaktadır. 

Süperfisyal Parotidektomi Nedir ?

Süperfisyal Parotidektomi’de amaç; kişinin tüm sinir fonksiyonlarına dikkat edilerek, yalnızca parotis bezinde yer alan yüzeysel lobun çıkarılması işlemidir.

Radikal Parotidektomi Nedir ?

Yapılan bu işlemde ise kemiklerde veya parotis bezlerinin üzerinde bulunan kişinin yüz derisi gibi kısımların da alınması işlemdir. Bu aşamada bunlar gibi  bazı ek dokuları da çıkartmaları gerekmektedir.

Parotidektomi Komplikasyonları Nelerdir ?

Her hastalığın tedavisinde olduğu gibi Parotidektomide de bazı ciddi komplikasyonlar bulunabilir. Bu komplikasyonun ise en ciddi olanı, fasiyal sinirlerle alakalı olanlardır. Kişinin parotis bezlerine yapışık olan tümör sinire de yapışmış olabilir. Bunların alınması sırasında geçici de olsa sinirlerde güçsüzlükler meydana gelebilir.

Bazı tümörler ise bu sinirleri tamamen sarmış olmakla beraber çıkarılması imkansız hale gelmiş olabilir.

Genellikle alanında uzman ve tecrübe sahibi olan doktorlarda komplikasyon gelişmesi oldukça azdır. Bu sebeple kendinizi emanet edeceğiniz doktoru iyi tanımalı ve seçmelisiniz.

Parotidektomi Ameliyatı Kaç Saat Sürer ?

Her hastalık kişiye göre değişmektedir. Kişinin vücudunun hastalığa karşı verdiği tepkiden tutun da hastalığın evresine kadar her türlü etken tedavi sürecini etkilemektedir. Bu etkilenmeye ameliyatlar da dahil edilir. 

Ameliyathane içerisinde meydana gelebilecek komplikasyonlar, kişinin ameliyata vereceği tepki, vücutta bulunan hastalığın yayılımı, büyüklüğü gibi durumlar bu süreci etkiler.

En çok merak edilen sorular arasında yer alan Parotidektomi ameliyatının süresi, kişiye göre değişiklik göstermektedir. Genellikle 1-6 saat arasında olması öngörülen ameliyat, sürecin işleyişine göre ilerler.

Türkiye’de Parotidektomi Ameliyat Fiyatları

Türkiye’de birçok ameliyat yapılmaktadır. Yapılan bu ameliyatlar kişileri normal yaşantısına döndürürken, dünya basınında da yankı uyandırmaktadır. Bu yankıların seslerini duyan yabancı vatandaşlar ise, kendilerini güvenilir Türk hekimlerine emanet etmek için Türkiye’de tedavi olmayı seçmektedirler.

Tedavi süreci ister Türk vatandaşı olsun ister yabancı ülke vatandaşı olsun herkes için eşit haklar altında ilerler. Farklı olan yalnızda hastalıklar ve tedavi yöntemleridir. Her hastalık kişiye özeldir ve yapılan tedaviler de kişilere göre değişmektedir.

Yapılan araştırmalar sonucunda görülmüştür ki, yabancı vatandaşların en güvenilir olarak gördükleri ülkeler arasında Türkiye de yer almaktadır. Alanında uzman ve tecrübeli doktorların görev yapması, hasta ile ilgilenen tüm personelin güler yüzlü olması, hastanelerin gelişmiş ve ferah olması, tedavilerin uygun fiyatlı olması gibi etkenler, hastaların tercih etme sebeplerini açıklamaktadır.

Sizler de Türkiye’de Parotidektomi Ameliyatı olmak istiyorsanız bizim aracılığımızla bu sürece başlayabilirsiniz. Ayrıca bizimle iletişime geçerek süreç ve fiyatlar hakkında geniş bilgiye sahip olabilirsiniz.