WhatsApp +90312 963 1400 info@vimfay.com

Bunyavirus Nedir ve Belirtileri Nelerdir ? Nasıl Bulaşır ?

Bunyavirus son dönemlerde ortaya çıkan virüs türlerinden biridir. Son yıllarda keşfedilen ve mutasyon geçirerek daha da tehlikeli hale gelmeye başlayan virüsler insanların korkulu rüyası olmaya başlamıştır. 2019 yılında Çin’de ortaya çıkan Covid-19 virüsü zamanla tüm dünyaya yayılmış ve hayatı felç etme noktasına kadar getirmiştir. Daha sonraları 2020 yılının Nisan ayında, Çin yeni bir virüs ile daha gündeme gelmiştir. Bu virüsün adı Bunyavirüs’tür. Peki Bunyavirus Nedir ve Belirtileri Nelerdir, Nasıl Bulaşır gelin birlikte öğrenelim.

Bunyavirus Nedir?

Son dönemlerde ortaya çıkan virüsler, yayılma hızı ve kişinin vücuduna verdiği hasar sebebiyle herkesi korkutmayı başarmıştır. Bu virüslerden bir tanesi de Bunyavirüs’tür. İnsandan insana kolay bulaşması ile bilinmektedir. SFTS yani trombositopeni sendromlu şiddetli ateş adı verilen virüs çeşidinin yeni bir türü olarak karşımıza çıkmıştır. Hakkında net bilgiler olmamakla birlikte kolaylıkla insandan insana bulaşabiliyor olması en önemli özelliklerindendir.

Kenelerden bulaştığı bilinen bu virüs KKKA yani kırım kongo kanamalı ateşi virüsü ile benzer özellikler taşımaktadır. İnsan vücudundaki kuluçka süresi 7-14 gün arasında değişiklik gösterir. 

Bu virüs için net bir ilaç ve aşı bulunmamıştır. Yaklaşık olarak 3 gün grip gibi seyretmektedir. Fakat düzgün ve özenli bakım yapılırsa ölüm oranı düşürülebilmektedir. Bunyavirus Nedir kısaca bu şekilde açıklayabiliriz.

Bunyavirus Belirtileri Nelerdir ?

  • Mide bulantısı,
  • Kusma,
  • İştah kaybı,
  • Yüksek ateş,
  • Kuru öksürük oluşması,
  • Halsizlik oluşması,
  • Karın ağrısı meydana gelmesi,
  • Nefes darlığı oluşması,
  • İleri vakalarda çoklu organ yetmezliği oluşması,
  • Trombositlerde düşüklük oluşması,
  • Beyaz kan hücrelerinde azalma,
  • Karaciğer problemleri,

gibi belirtilerle bunyavirüsün sebep olduğu semptomlar başlamaktadır. Bunyavirus Belirtileri Nelerdir kısaca bu şekilde açıklayabiliriz.

Bunyavirus Nasıl Bulaşır ? 

Bunyavirüs insana bulaştıktan sonra, diğer insanlara mukoza ya da kan yolu ile bulaştığı bilinmektedir. Bu kolay bulaş sebebiyle herkesin korktuğu virüsler genellikle hayvandan insana bulaşma göstermektedir. Yani Bunyavirüs sivrisinek, kene, akrep, örümcek gibi eklem bacaklılar ailesine temas etme yolu ile insanlara bulaşmaktadır. Bazı vakalarda fare pisliği ile bulaştığı da görülmüştür.

Bulaşması son derece kolay olan bu virüsün özellikle yaz aylarında seyahat sebebiyle, bulaşma ve yayılma ihtimali daha fazla olmaya başlamıştır. Bunyavirus Nasıl Bulaşır kısaca bu şekilde açıklayabiliriz.

Bunyavirus Tedavisi Varmı ?

Ortaya çıkan Covid-19 virüsü sebebiyle, yitirilen canların çokluğu insanları korkutmayı başarmıştır. Meydana gelen herhangi bir virüse karşı tedavisi var mı veya öldürüyor mu sorusu sıklıkla sorulmaktadır. 2020 yılında Çin’de ortaya çıkan bunyavirüs için de herkes öncelikle aynı şeyi düşünmeye başlamaktadır. Bu nedenle Bunyavirus Tedavisi Varmı en çok merak edilip aratılan başlıklardan olmuştur.

Fakat bilinen ve kayıtlara geçen net bir aşı veya ilaç yoktur. Ortaya çıkan semptomlara göre hastaya tedavi uygulanmaktadır. Sağlık görevlilerinin virüsü tespit etmesinin ardından yapacakları ilk iş hastanın 3. seviye sağlık kuruluşuna sevkinin yapılmasıdır. Bu sağlık merkezinde tek kişilik odada karantinaya alınan bunyavirüs hastası tedavi edilebilecek en iyi şekilde tedavi edilmekte ve insanlarla teması kesilmektedir. Bu hastalığın ölüm orası ise oldukça düşüktür. Tedavi edilen hastaların yaklaşık %90’ı sağlığına kavuşmuştur.

Türkiye’de Bunyavirüs Tedavisi Fiyatları

Türkiye Covid-19 salgını ile başarılı bir şekilde savaşmasının ardından dünya üzerinde adını duyurmayı başarmıştır. Öyle ki çevre ülkelerin tamamında virüs hızla yayılırken Türkiye kendisini korumayı başarmıştır. Ortaya çıkmasının ve kısa sürede dünyaya yayılmasının ardından 4 ay boyunca kendisini özenle korumayı başarmış olsa da bu tehlikeli ve hızlı yayılımın önüne geçilememiştir. İlk olarak 11 mart 2020 de Türkiye’de ilk vakanın görülmesinin ardından, tüm önlem ve tedbirler alınarak, sağlık alanına ciddi yatırımlar yapılmıştır. Bu tedavi ve savaşma sadece covid-19 virüsü ile değil tüm virüslerle aynı şekilde yapılmaktadır. Örneğin yine Çin’de ortaya çıkan bunyavirüsün sebep olduğu hastalıklar da Türkiye’de yüksek başarı oranı ile tedavi edilmektedir.

Bu tedavilerde doktorların alanında uzman ve tecrübeli olması, sağlık alanına yapılan yatırımlar, tüm sağlık personelinin özverili çalışması gibi etkenler ön plana çıkarak, sürecin istenilen gibi gitmesine olanak sağlamıştır. Bu sebepler doğrultusunda kendi ülkesinde hastalığına tedavi bulamayan yabancı vatandaşlar tedavi olmak için Türkiye’deki hastaneleri ve Türk doktorları tercih etmektedir. Ayrıca Türkiye’deki tedavi, barınma, yeme, içme, giyinme gibi masrafların oldukça uygun fiyata karşılanıyor olması da bir diğer tercih seçenekleri arasında açıklanabilir.

Bunyavirüs tedavisi için Türkiye’ye gelmeden önce, yabancı vatandaşların Türkiye’de Bunyavirüs Tedavisi Fiyatları hakkında araştırma yaptığını görebiliyoruz. Fakat bu aşamada net bir fiyat bilgisi vermek doğru ve etik olmayacaktır. Zira her hastalık kişiye özeldir ve her hasta hastalıklarla kendisine özgü bir şekilde savaş verir. Bu sebeple tanılama süreci, tedavi süreci, tanılama yöntemleri, tedavi yöntemleri, hastalığın evresi, kişide bıraktığı hasar gibi birçok etken fiyat konusunda değişikliğe sebep olmaktadır. Türkiye’de bunyavirüs tedavisi fiyatları hakkında daha ayrıntılı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca Türkiye’ye tedavi için bizim aracılığımız ile gelmeniz halinde, tarafımızdan konsolosluğa gönderilen davet mektubu ile vize işlemlerinizi kolaylaştırabiliriz.

Sonuç

Sonuç olarak toparlamamız gerekirse, Bunyavirüs Çin’de ortaya çıkmıştır. Kırım kongo kanamalı ateşi (KKKA) ile neredeyse aynı belirtilere sahip olan bu virüs genellikle eklem bacaklılar familyasından insanlara geçmiştir. insandan insana bulaşması oldukça kolay olan bu hastalığın, kusma mide bulantısı, yüksek ateş, karın ağrısı gibi belirtileri bulunmaktadır. Net olarak bir tedavi yöntemi ve ilacı bulunmasa da, kişi karantinaya alınıp düzgün tedavi edildiği zaman iyileşme oranı oldukça yüksektir.

Bu hastalık seyrinde bizim amacımız ise, yurtdışında yaşayan hasta vatandaşlarımızı, Türkiye’deki alanında uzman ve tecrübeli doktorlar ile bir araya getirerek tedavilerini en iyi şekilde yaptırmaktır.  Transfer ve tedavi sürecinde oluşabilecek tüm zorlukları bertaraf ederek, sürecin sağlıklı ve kolay ilerlemesini sağlıyor ve hastanın tam olarak iyileşmiş ve sağlıklı olarak eve dönmesini amaçlıyoruz. Ayrıntılı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yorum yapın