WhatsApp +90312 963 1400 info@vimfay.com

Brusella Hastalığı

Brusella hastalığı, merak edilen hastalıklardan biridir. Geçmişten günümüze, bilim insanları, bilim ve teknoloji sayesinde birçok hastalık keşfedilmiş, tanılama ve tedavi yöntemleri bulunmuştur. İnsanlığa yapılan bu hizmet sonucunda geçmişle kıyasla insan ölümlerinde azalma meydana gelmiştir. Türkiye’de ise sağlık alanında yapılan pekçok yatırım ülkedeki sağlık sektörünün gelişmesini sağlamıştır.

Gelişen sağlık sektöründe hastalıklar tedavi edilirken bilinmeyen hastalıklar ise keşfedilerek çözüm yolları aranmaktadır. Genellikle herkes tarafından net olarak bilinmeyen fakat tedavisi mümkün olan hastalıklardan bir tanesi de Brusella Hastalığı ‘dır. Peki brusella nedir, nedenleri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır gelin birlikte öğrenelim.

Brusella Nedir ?

Brusella bakterisinin sebep olduğu enfeksiyon hastalığına Bruselloz denmektedir. Birden farklı türü ve çeşiti bulunmaktadır. Genellikle hayvandan insana geçmektedir. Geçiş şekli ise, çiğ et, çiğ süt gibi ürünlerin yenmesi, brusella bakterisinin bulunduğu hayvan ile temas şeklinde olmaktadır.

Risk altında olan kişilere bakıldığı zaman veterinerler, kasaplar ve hayvancılık ile uğraşan kişilerin bu hastalığa daha sık yakalandığı bilinmektedir. Brusella bakterisinin vücutta hangi bölgede enfeksiyona sebep olacağı ise bilinmemektedir. Bu enfeksiyon herhangi bir yerde meydana gelebilir. 

İneklerde, develerde, koyunlarda, köpeklerde, yaban domuzlarında brusella bakterisi bulunabilir. Bazı durumlarda belirti göstermese de genellikle bir takım belirtiler ile gelmektedir. Brusella Nedir kısaca bu şekilde açıklanabilir.

Brusella Nasıl Bulaşır ? 

Birçok kişi tarafından ilk defa duyulan fakat birçok kişi tarafından da net olarak bilinen bu hastalık her zaman merak uyandırır. İnternet üzerinde yapılan araştırmalarda Brusella Nasıl Bulaşır konusunun sıklıkla merak edilerek araştırıldığını görebiliyoruz.

Bu hastalık üç farklı şekilde bulaşmaktadır.  Birincisi ağız yolu ile bulaşmanın olmasıdır. Hasta olan hayvanın etinin ve  sütünün tüketilmesi sonucunda bakteri vücuda girer ve kişiyi enfekte eder. Bir diğer bulaşma türü ise solunum yolu ile bulaşmadır. Hasta olan hayvanlar ile veya insanlar ile aynı ortamda bulunan kişilere bu hastalık bulaşabilmektedir. Son olarak ise açık yara ile bulaşmanın meydana gelmesidir. Yani veteriner, kasap, çiftçi gibi kişilerin hayvanlarla yoğun teması sırasında kişide açık bir yara var ise bu bakteri yara yolu ile kişiye bulaşır ve kişiyi enfekte eder.

Ev Köpeklerinden Brusella Bulaşır Mı ?

Evlerinde hayvan besleyen hayvan severlerin en çok merak ettiği başlıklardan bir tanesi de Ev Köpeklerinden Brusella Bulaşır Mı sorusudur. Evet bazı vakalarda ev köpeklerinden bu hastalığın bulaştığı görülmüştür. Fakat diğer vakalardakilere göre daha hafif seyretmektedir.

Brusella Hastalığı Risk Faktörleri Nelerdir ?

Birçok hastalıkta risk grubunda bulunan kişiler bulunmaktadır. Brusella Hastalığı Risk Faktörleri Nelerdir  diye bakıldığında ise, kısaca şu şekilde açıklanabilir.

  • Bünyesinde bakteri bulunan hayvanların çiğ sütünü içmek veya temas etmek, etini yemek veya temas etmek,
  • Pastörize işlemleri yapılmamış köy peynirleri yiyenler,
  • Brusella bakterisinin ve bruselloz hastalığının oldukça yaygın olduğu bölgede yaşayanlar ve bu bölgeye gidenler,
  • Kasap gibi et ile yakın temas halinde bulunan kişiler,
  • Çiftlikte çalışan çiftçiler,
  • Mikrobiyolog olan kişiler,
  • Veterinerler,

Brusella Belirtileri Nelerdir ?

Brusella hayvanlardan insanlara geçen bir bakterinin sebep olduğu enfeksiyon hastalığıdır. Bu hastalığın belirtileri ise değişiklik gösterir. Zira bakteri farklı farklı organları etkileyebilir ve belirtiler çeşitlenebilir.  Genel olarak bakıldığı zaman Brusella Belirtileri Nelerdir , en sık olarak şu şekilde karşımıza çıkmaktadır.

  • Yüksek ateş oluşması,
  • Titreme oluşması,
  • Halsizlik oluşması,
  • Yorgunluk oluşması,
  • Kas ağrısı meydana gelmesi,
  • Eklem ağrısı meydana gelmesi,
  • Belde ve sırtta ağrı meydana gelmesi,
  • Baş ağrısı oluşması,
  • Karın ağrısı oluşması,
  • İştahsızlık oluşması,
  • Ani kilo kaybının oluşması,
  • Gece terleme meydana gelmesi,

gibi belirtiler meydana gelebilir.

Brusella Hastalığı Nasıl Teşhis Edilir ?

Bruselloz genellikle grip gibi belirtiler verdiğinden kişi tedavi için hastaneye gitmek yerine evde iyileşme çabasına girmeyi tercih etmektedir. Fakat vücutta meydana gelen en ufak bir belirti farklı hastalıkların habercisi olabilir. Bu sebeple her belirtide mutlaka doktor kontrolüne gidilmesi gerekmektedir.

Doktora gidilmesinin ardından yapılan bazı test ve tetkiklerden sonra brusella bakterisinin teşhisi konulabilir. Genellikle teşhis kan tahlilinin ardından konulur. Brusella Hastalığı Nasıl Teşhis Edilir kısaca bu şekilde açıklanabilir.

Brusella Tedavisi Nasıl Yapılır ?

Brusella Tedavisi Nasıl Yapılır diye merak edilip incelendiği zaman, bu hastalığın tedavisi antibiyotik kullanımı ile gerçekleştirilir. Genellikle antibiyotikler 6 hafta gibi uzunca bir süre kullanılır. Zira bu bakteri dirençlidir ve tedavisi uzun sürebilir. Her zaman dediğimiz gibi bu hastalıkta da erken teşhis edilmesi ile tedavi süreci kısalabilir ve daha kolay atlatılabilir.

Bruselloz Komplikasyonları Nelerdir ?

Bruselloz hastalığı vücudun herhangi bir bölgesinde meydana gelebilir. Bu sebeple meydana gelen komplikasyonlarda çeşitlilik oluşmaktadır. Bruselloz Komplikasyonları Nelerdir sorusuna cevap verecek olursak eğer, şu şekilde açıklayabiliriz.

  • Santral sinir sisteminde meydana gelen enfeksiyonlar oluşması,
  • Endokardit oluşması yani kalbin iç kısmında bulunan zarın enfeksiyon kapması durumu,
  • Artrit oluşması,
  • Erkeklerin testislerinde enfeksiyon oluşması,
  • Karaciğerde apse oluşması,
  • Dalakta meydana gelen enfeksiyon,
  • Bebek düşükleri,

gibi komplikasyonlar meydana gelebilir. 

Bruselladan Korunma Yolları Nelerdir ?

  • Nereden geldiği belli olmayan hayvan ürünleri yenilip içilmemelidir.
  • Pastörize işlemi tamamlanmış süt ve süt ürünleri tüketilmelidir.
  • Salamura işlemi ile yapılan peynirlerin tüketilmesi için en az 3 ay süre ile beklenmesi gerekir.
  • Sık aralıklarla düşük yapan hayvanların ve sık aralıklarla ölü doğum yapan hayvanların veteriner muayenesi yapılmalıdır.
  • Yavruyu çevreleyen zara koruyucu eldiven ve kıyafet kullanılarak dokunulmalıdır.
  • Hayvan atıkları gömülerek ortadan kaldırılmalıdır.
  • Hasta hayvanın bulunması ve evde belirti gösteren kişi veya kişilerin olması halinde, hemen doktora gidilmesi gerekmektedir.
  • Son olarak hayvanlara brusella aşısı yaptırılmalıdır.

Bruselladan Korunma Yolları Nelerdir kısaca bu şekilde açıklanabilir.

Brusella Hastalığına Hangi Bölüm Bakar ?

Herkes tarafından merak edilen konu başlıklarından bir tanesi de Brusella Hastalığına Hangi Bölüm Bakar sorusu olmaktadır. Bu hastalığın teşhisi ve tedavisi için Enfeksiyon Hastalıkları bölümüne gidilmesi gerekmektedir.

Türkiye’de Brusella Hastalığı Tedavi Fiyatları

Türkiye sağlık alanında yaptığı yatırımlar ve yetiştirdiği tıp doktorları ile dünya çapında bir üne kavuşmuştur. Yapılan tanılama ve tedavi yöntemleri ile herkesin dikkati Türkiye’ye kaymıştır. Kendi ülkesinde tedavi imkanı bulamayan kişilerin ise tedavi olmak için tercih ettiği ülkeler arasında Türkiye ilk sıralarda yer almaktadır.

Gerek tedavi yöntemlerinin güncel olması ve olumlu sonuçlanması, gerek doktorların alanında uzman ve başarılı olması bu tercih sebeplerini daha da sağlamlaştırmıştır. Ülkede yapılan tanılama, tedavi, yeme, içme, barınma gibi zaruri ihtiyaçların, hatta tatilin uygun fiyata karşılanıyor olması da bir diğer tercih sebepleri arasında gösterilebilir.

Brusella tedavisi için Türkiye’ye gelmeden önce yabancı vatandaşların Türkiye’de Brusella Hastalığı Tedavi Fiyatları hakkında araştırma yaptığını görebiliyoruz. Fakat bu aşamada net bir fiyat bilgisi vermek çok da sağlıklı olmayacaktır. Zira brusella hastalığının etkilediği bölüm, tanılama süresi, tedavi süresi, hastalığın evresi gibi birçok etken fiyat konusunu doğrudan etkilemektedir. Bu aşamada net bir fiyat bilgisi edinmek ve bruselloz hakkında bilgi alışverişi yapmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Ayrıca Brusella tedavisi için Türkiye’ye bizim aracılığımız ile gelmeniz halinde, bizim tarafımızdan konsolosluğa gönderilen davet mektubu ile vize başvuru işlemlerinizi kolaylaştırabiliriz.

Sonuç

Sonuç olarak toparlamamız gerekirse, Brusella hayvanlardan insanlara bulaşan ve enfeksiyona sebep olan bir bakteri türüdür. Hastalığa ise bruselloz adı verilir. Genellikle hayvanların çiğ ürünlerini tüketenleri ve yakın temasta bulunan kişileri etkilemektedir. Birçok belirtisi vardır fakat bakterinini hangi organı etkilediğine göre belirtilerde değişiklik meydana gelebilir. 

Brusella hastalığında bizim amacımız, tedavi olmak isteyen yerli ve yabancı tüm vatandaşları alanında uzman ve tecrübeli doktorlarla buluşturmak, tedavi süreçlerinini sorunsuz ilerlemesini sağlamak ve tedavinin ardından sağlıklı bir şekilde evlerine uğurlamaktır. Tedavi için ayrıntılı bilgi edinmek isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yorum yapın