Kalp hayatımızı devam ettirebilmemiz için ihtiyacımız olan en önemli organlarımızdan bir tanesidir. Hayatımızın kaliteli ve yolunda gitmesi için kalbin rutin çalışma düzeninin aksamadan devam etmesi gerekmektedir. Kalp akciğerlere gönderdiği kanı, oksijen bakımından bol olarak tekrar alır ve tüm vücuda pompalar. Bu pompalama aşamasında kalpte yer alan alt ve üst odacıklarda kasılmalar meydana gelir. Kasılmaların düzenli olarak devam etmesi gerekmektedir. Bu kasılma işleminde düzensizlik meydana geldiği zaman, kalp kan pompalama işini düzgün yapamaz ve bir takım hastalıklar meydana gelir. Bu hastalıklardan bir tanesi de Atriyal Fibrilasyon adı verilen hastalıktır. Peki Atriyal Fibrilasyon Nedir, Tedavisi Nasıl Yapılır yazımızın devamında ayrıntılı olarak değineceğiz.
- Atriyal Fibrilasyon Nedir ?
- Atriyal Fibrilasyon Neden Olur ?
- Atriyal Fibrilasyon Belirtileri Nelerdir ?
- Atriyal Fibrilasyon Tanısı Nasıl Konulur ?
- Atriyal Fibrilasyon Tedavisi Nasıldır ?
- Atriyal Fibrilasyon Risk Faktörleri Nelerdir ?
- Türkiye’de Atriyal Fibrilasyon Tedavisi Fiyatları
- Atriyal Fibrilasyon Hastaları Nasıl Beslenmeli
Atriyal Fibrilasyon Nedir ?
Yukarıda bahsedilen Atriyal Fibrilasyon Nedir kısaca söz etmemiz gerekirse, kalbin işleyişinde meydana gelen bir ritim bozukluğudur. Bu ritim bozukluğunun adına ise aritmi denmektedir. Aritmi hızlı ve düzensiz bir şekilde atan kalp olarak tanımlanabilir. Meydana gelen aritmi ise kalpte kan pıhtısına sebep olabilir. Meydana gelen pıhtılar ise birçok hastalığa hatta inme gibi felç edici hastalıklara bile sebep olabilir.
Atriyal fibrilasyonun bazı vakalarda aniden gelişip kendi kendine sonlandığı görülmüştür. Bakıldığı zaman ritim bozukluğu olarak bilinen atriyal fibrilasyon tek başına bir sorun teşkil etmese de kanın pıhtılaşmasına sebep olduğu için ciddiye alınması gereken bir durumdur.
Atriyal Fibrilasyon Neden Olur ?
Atriyal Fibrilasyon Neden Olur sorusuna bakıldığı zaman, birçok farklı nedeni bulunmaktadır. Bu nedenlerden bir tanesi kalpte yer alan dört farklı odacığın aynı anda değilde birbirlerinden ayrı şekilde hareket edip kasılıyor olması olabilir. Bu ritmik bozukluğa neden olabilecek diğer sebepler ise şu şekilde sıralanabilir;
- İskemi adı verilen kan hastalıkları neden olabilir.
- Hipertansiyon neden olabilir.
- Kalp kapaklarında bulunan hastalıklar neden olabilir.
- Akut olarak adlandırılan enfeksiyonlar neden olabilir.
- Bazı ilaçlar neden olabilir.
- Pulmoner emboli neden olabilir.
- Bazı akciğer hastalıkları neden olabilir.
- Tiroid bezlerindeki aşırı çalışma neden olabilir.
Atriyal Fibrilasyon Belirtileri Nelerdir ?
Atriyal Fibrilasyon Belirtileri Nelerdir kısaca şu şekilde açıklanabilir;
- Kişiyi son derece rahatsız eden çarpıntı hissi oluşur,
- Kişinin egzersiz yapması zorlaşır ve güçsüzleşir.
- Kişinin tükenmiş gibi hissetmesi görülebilir.
- Kişi nefes darlığı yaşayabilir.
- Kişide göğüs ağrısı başlayabilir.
- Sürekli olarak baş dönmesi hali yaşanabilir.
Atriyal Fibrilasyon Tanısı Nasıl Konulur ?
Atriyal Fibrilasyon Tanısı Nasıl Konulur herkes tarafından sıklıkla araştırılan ve merak edilen bir konudur. Bunu kısaca anlatmamız gerekirse, kişinin bir takım rahatsız edici belirtiler yaşamasından sonra doktora gitmesi ile detaylı tanılama süreci başlamaktadır. Bu süreçte öncelikle kişinin kendisinin ve ailesinin detaylı sağlık hikayesi dinlenir. Fiziki muayenenin ardından ise kişiye EKG çekimi yapılmaktadır. Bu çekimin ardından net bir şekilde kalpte meydana gelen ritim bozukluğu tanısı konulmaktadır. Fakat bazı durumlarda tanı konulamadığı takdirde 1-2 gün kişinin vücudunda taşıması gereken bir cihaz takılır. Bu cihazın adı Ritim Holter ‘dir. Bu cihaz ile net tanı konulabilir. Ayrıca gerekli gördüğü takdirde kardiyoloji uzmanı bir takım test ve tetkikler de isteyebilir. Bu hastalığın tedavisi mümkündür.
Atriyal Fibrilasyon Tedavisi Nasıldır ?
Atriyal Fibrilasyon Tedavisi Nasıldır diye sorulduğunda cevap şu şekilde olabilir. Bazı hastalarda tedaviye başlanmamaktadır. Kişiden kişiye göre değişen bu durumda bu hastalık artabilir ve belirtisiz kalabilir. Genellikle kan sulandırıcı ilaçlar ve bir takım ilaçlarla tedavi edilmeye çalışılır. Tedavi edilmesindeki en büyük amaç olası riskleri en aza indirmek ve kişilerin yaşam kalitesini yükseltmektedir. Ayrıca meydana gelen belirtilerin de en aza indirilmesi amaçlanmaktadır.
İlaç tedavisinden yanıt alınamadığı durumlarda ise genellikle cerrahi yöntem tercih edilmektedir. Bu yöntem arasında ise; Elektro-kardiyoversiyon yöntemi, kalp pili yöntemi, kateter ablasyonu yöntemi, labirent prosedürü yöntemine başvurulur.
Atriyal Fibrilasyon Risk Faktörleri Nelerdir ?
Kalpte meydana gelen ritim bozukluğunun nedenleri bazı zamanlarda tam olarak bilinemese de bu hastalığı tetikleyen bazı risk faktörleri bulunmaktadır. Peki Atriyal Fibrilasyon Risk Faktörleri Nelerdir gelin birlikte inceleyelim.
- Kişinin 65 yaşın üzerinde olması,
- Kişide yüksek tansiyon bulunması,
- Kişide Konjestif kalp yetmezliği bulunması,
- Kişide Koroner arter hastalığı bulunması,
- Kişinin kalp kapaklarında bulunan rahatsızlıklar,
- Kişinin kalp kaslarında kalınlaşma meydana gelmesi,
- Kişide doğuştan kalp rahatsızlıklarının bulunması,
- Akciğerlerde meydana gelen enfeksiyon hastalıkları,
- Kişide hipertiroid bulunması,
- Kişinin normalden fazla alkol tüketiyor olması,
- Kişide diyabet olması,
- Kişide astım olması,
- Genetik gelen hastalıkların olması,
- Kişinin akciğerlerinde tümör olması,
- Kişinin obez olması,
- Kişide uyku apnesi olması,
Türkiye’de Atriyal Fibrilasyon Tedavisi Fiyatları
Birçok hastalığın tedavisi modern tanılama ve tedavi yöntemleri ile Türkiye’de yapılmaktadır. Bu hastalıkların içerisinde Atriyal Fibrilasyon da bulunmaktadır. Günümüz teknolojisi ile başarı ile sonuçlanan tedavilerin ardından yerli ve yabancı vatandaşlar evlerine mutlu ve sağlıklı olarak gönderilmektedir.
Bu tedaviler için yabancı vatandaşların ülkemize geldiğini de görüyoruz. Bu ziyaretler sırasında hem tarihi ve doğal mekanlarda gezerek tatil yapma imkanı bulurlar iken hem de uygun fiyata barınma, yeme ve içme ihtiyaçlarını da karşılıyorlar. Bununla beraber tedavilerden, hastanelerden, doktorlardan, kendileri ile ilgilenen tüm personel ve ülkemizin vatandaşlarından memnun kalarak ayrılıyorlar.
Türkiye’de Atriyal Fibrilasyon Tedavisi Fiyatları ise ülkeye gelmeden önce en çok merak edilen sorular arasında yer alıyor. Bu konu hakkında net bir bilgini verilmesinin sağlıklı olmayacağını düşünüyoruz. Bu sebeple aklınızda bulunan her soru ve fiyat bilgisi için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca ülkeye bizim aracılığımız ile tedavi amaçlı gelmeniz halinde vize işlemlerinizi kolaylaştırabiliriz. Bu da tarafımızdan konsolosluğa gönderilen davet mektubu ile sağlanmaktadır.
Atriyal Fibrilasyon Hastaları Nasıl Beslenmeli
Atriyal Fibrilasyon Hastaları Nasıl Beslenmeli sorusu oldukça sık sorulmaktadır. Fakat internet üzerinden araştırılan beslenme ve diyet programları çok da sağlıklı olmamaktadır. Bu sebeple tanısı konmuş bir hastalığınız var ise öncelikle doktor kontrolünün ardından bir uzman diyetisyen ile görüşme sağlamalısınız.
Vimfay International Health Services