WhatsApp +90312 963 1400 [email protected]

Akıllı Lens Nedir? (Üç Odaklı Göz İçi Mercek)

Akıllı Lens Nedir? (Üç Odaklı Göz İçi Mercek) ;Gelişen ve değişen teknoloji göz sağlığı alanında da karşımıza çıkmaktadır. Öyleki atılan son teknolojik adımlarla kişilerin görmelerinde meydana gelen sıkıntıların giderilmesi mümkün olmaktadır. 

İnsan gözü muhteşem yaratılmış organlardır. Gözdeki kornea tabakası %70 odaklama gücüne sahiptir. Kalan %30 ‘da ise odaklanma göz merceği tarafından gerçekleştirilir. Bu odaklama işlemi 40-45 yaşlarına kadar sıkıntısız devam ederken belli bir yaştan sonra göz odaklama işlevini kaybedebilir. Bu kaybın ardından kişilerde meydana gelen yakını görme sıkıntısı baş gösterebilir.

Zaman ilerledikçe göz merceği daha da saydamlığını yitirir ve katarakt oluşumu başlar. Katarakt oluşumundan sonra birey artık, yakınla beraber uzağı da göremez hale gelir. Bu hastalığın oluşumundan sonra yapılan tedavi yöntemlerinden birisi de kişiye akıllı lensler takılmasıdır.

Ameliyatla bozulan doğal göz merceği yerinden çıkarılır bunun yerine suni akıllı lensler yerleştirilir. Bu lenslerin üç çeşiti bulunmaktadır. Tek odaklı, iki odaklı ve üç odaklı olmak üzere, kişinin ihtiyacına ve doktorun uygun görmesine göre tercih edilmektedir.

Akıllı Lensler Nasıl Çalışır ?

Doğal yaratılışlarında insanların gözlerine gelen ışık huzmesi kırılarak retinaya tek bir odak noktasına gönderilir ve burada birleşir. Bu işlemin ardından görme gerçekleşmiş olur. Bu işlemi kendi kendine esneyerek gerçekleştiren doğal gözümüz bir zaman sonra bu işlemi yerine getiremez hale gelir. 

Bunun çözümü ise bu işlemi yapacak olan akıllı lenslerin ameliyatla göze yerleştirilmesidir. Bu lenslerin çalışma mantığı da aynıdır. Işığı kırarak retinaya tek bir odak noktasına gönderir. Akıllı Lensler Nasıl Çalışır  sorusunun cevabı budur. 

Üç odaklı yapılan lensler, yakın, uzak, orta gibi mesafelerden gelen ışığı kırması ve doğal göz prensibi ile çalışması amaçlanarak üretilmiştir. Bu lensler kişinin kendi ihtiyacına göre özel olarak da üretilmektedir. Bu sayede hastalar kendi hastalıklarına uygun ve kendine özel lensler kullanarak doğala yakın görme yakalayabilirler.

Kullanım Alanları Nelerdir ?

Kullanım Alanları Nelerdir  sorusuna yanıt verecek olursak eğer;  Son teknoloji ile üretilen akıllı lensler genellikle katarakt olan bireylere veya yaşından dolayı görmede sıkıntı yaşayan bireylere uygulanabilir. Ayrıca ilasik lazer tedavisi doktor tarafından uygun bulunmayan hastalar için de akıllı lensler tedavi seçeneği olarak karşımıza çıkabilmektedir.

Fakat bu lensleri doktorlar herkese uygun görmeyebilir. Görüş sorunları ve kataraktın dışında gözün sağlıklı olması bu ameliyat için önemli kriterdir. Yani;

  • Göz tansiyonu hastalığına sahip olan bireylere,
  • Retina hastalığına sahip olan bireylere,
  • Sarı nokta hastalığına sahip olan bireylere,
  • Görme siniri hastalığına sahip olan bireylere,
  • Diyabet hastalığından dolayı gözlerinde sorular meydana gelen bireylere Akıllı lens tedavisi uygulanamamaktadır.

Çok Odaklı Göz İçi Lens Çeşitleri Nelerdir ?

Çok Odaklı Göz İçi Lens Çeşitleri Nelerdir  sorusunun cevabını sizler için şu şekilde açıklayabiliriz.

Uzak veya yakın tek bir görüş mesafesine odaklanarak görme sağlayan akıllı lenslere monofokal lensler  denmektedir. Bu lenslerin kullanımının ardından gözlük ihtiyacı duyulmaktadır.

İki odaklı lenslerde ise uzak ve yakın mesafe hedeflenir. Bifokal Lensler olarak adlandırılır.

Multifokal lensler yani diğer adıyla trifokal lensler akıllı lensler olarak geçmektedir. Bu lenslerde ise uzak yakın ve orta mesafede odaklanma yapılmaktadır. 

Akıllı Lens Tedavileri

Kişilere katarakt ameliyatı sırasında, saydamlığını kaybetmiş merceğin yerinden çıkarılıp yerine akıllı lenslerin konulması işlemine Akıllı Lens Tedavileri denmektedir. Uzman doktorlar tarafından hastane ortamında gerçekleştirilen bu ameliyat sonrasında, kişilerin kullanmış olduğu gözlük veya normal lenslere ihtiyacı kalmamaktadır.

Akıllı Lens Ameliyatı Nasıl Yapılır ?

Bu ameliyat 40-45 yaşını aşmış ve gözlük kullanmak istemeyen bireylere, daha katarakt olmadan da uygulanabilmektedir. Bunun uygulanması için kişinin ilasik lazer tedavisine uygun olmaması gerekmektedir.

Akıllı Lens Ameliyatı Nasıl Yapılır  sorusunun yanıtına geçecek olursak eğer; Ameliyat her iki göze de farklı günlerde işlem yapılarak uygulanır. Ortalama ameliyat süresi yaklaşık 10 dakika kadardır. Bu süre içerisinde öncelikle anestezik etki içeren göz damlası ile kişinin gözü uyuşturulur. Bu uyuşma bireyin ameliyat sırasında can acıtıcı veya ağrı hissettirici şeylerin olmasını engellemektedir. Bilinenin aksine genel anestezi işlemi uygulanmamaktadır ve işlemden sonra kişinin hastanede kalmasına gerek yoktur. 

Yapılan ameliyatın ardından göz bandaj ile kapatılır ve bir gece böyle kalması sağlanır. Ertesi gün bandajların açılması ile kişi görmeye başlamaktadır. İlk göz ameliyatının ardından bir kaç gün sonra diğer göze de ameliyat işlemi uygulanır ve tedavi süreci sona erer.

Ameliyat Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir ?

Akıllı lens ameliyatları uzman ellerde yapıldığı takdirde kısa sürede tamamlanan ve kişinin sorunlarını çözen bir ameliyat türüdür. Kişilerin en çok merak ettiği Ameliyat Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir konusu oldukça kafa karıştırmaktadır. Sizlere bu konuyu şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Öncelikle hasta kısa sürede ameliyat olduğunu unutmamalı ve gözlerine iyi bakmalıdır. Ovuşturmamalıdır.
  • Doktorun kişiye verdiği ilaçlar zamanında ve düzenli olarak kullanılmalıdır.
  • Ameliyattan sonra ilk 7 gün yüzüstü pozisyonda yatılmamalıdır.
  • Ameliyatın ardından 5 gün süreyle göz su ile temas ettirilmemelidir.
  • Ameliyattan 2 gün sonra kişi günlük ev ve iş yaşantısına dönebilir.
  • Ameliyattan sonraki gün kontrol doktor tarafından yapılmalıdır.
  • Sonraki rutin kontroller ise ikincisi bir ay sonra, sonrakiler ise 6 ayda bir şeklinde devam etmelidir.

Akıllı Lens Ameliyatı Riskleri Nelerdir ?

Gözlerinde görme problemi yaşayan kişilerin tercih edecekleri akıllı lenslerin kullanım kolaylığı bilinen bir şeydir. Fakat Akıllı Lens Ameliyatı Riskleri Nelerdir sorusu kişilerin aklına takılan sorulardan bir tanesidir. Bu riskleri sizler için şöyle açıklayabiliriz.

Bu ameliyatın ciddi riskleri bulunmamaktadır. Fakat bulunmamasının en önemli etkeni seçilecek olan doktorun uzmanlığı ve tecrübesidir. Bu tecrübe ameliyat sırasında yaşanacak riskleri en aza indirmektedir. Ayrıca seçilecek olan akıllı lens kaliteli seçilmeli ve ameliyat alanının ciddi sterilize edilmiş olması gerekmektedir.

Akıllı Lenslerin Avantajları Nelerdir ?

Akıllı Lenslerin Avantajları Nelerdir sizin için açıklayacak olursak bunları şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Yapılan ameliyat sırasında göze damlatılan anestezik damla ile hastalar ağrı veya acı hissetmezler,
  • Yaklaşık olarak 10 dakika gibi kısa sürede yapılan bir ameliyattır.
  • Takılan bu mercekleri hasta ömür boyu kullanır.
  • Ameliyatın ardından gözlerin numaralarında tekrar ilerleme olmaz.
  • Kullanılan akıllı lenslerin ardından hasta tekrar gözlük veya gözlük muadili lenslere ihtiyaç duymaz.
  • Yapılan akıllı lens ameliyatının ardından gözlerde katarakt oluşmamaktadır.
  • İlasik lazer tedavisi uygulanacak durumda olmayan gözlere uygulanabilmektedir.
  • Ameliyatın ardından görmede ciddi ilerleme kaydedilmektedir.
  • Yapılan ameliyatın ardından hastanın gözlem için hastanede kalmasına gerek duyulmaz. Hemen taburcu edilir.

Türkiye’de Akıllı Lens Ameliyatı Fiyatları

Gelişen ve ilerleyen bilim ve teknolojiyi yakından takip eden Türkiye, Akıllı Lens Tedavisi  konusunda da ciddi ilerlemeler kaydetmiştir. Birçok yabancı kişi bu ameliyatı olmak için Türkiye’yi tercih etmektedir. Bu tercihlerin sebebplerini sizler için şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Türkiye’de yapılan tüm tedavilerin bilimle iç içe ve son teknoloji yardımı ile yapılıyor olması,
  • Hastanelerin geniş ve konforlu olması,
  • Hastanelerin tam donanımlı olması,
  • Doktorların ve hemşirelerin alanında uzman ve tecrübeli olması,
  • Hastalar ile ilgilenen aracı firma personeli de dahil olmak üzere tüm personelin güler yüzlü ve yardımsever olması,
  • Türkiye’de tedavinin ardından tatil yapma imkanın olması,
  • Türkiye’de Akıllı Lens Ameliyatı Fiyatları , yeme içme fiyatları, barınma fiyatları gibi zaruri ihtiyaçların uygun fiyatlı olması gibi etkenler bu tercih sebepleri arasında gösterilebilir.

Sizler de bizim aracılığımızla Türkiye’de akıllı lens ameliyatı olmak isterseniz, tarafımızdan konsolosluğunuza gönderdiğimiz davet mektubu ile vize işlemlerinizi kolaylaştırabiliriz. Ayrıca kalınızda bulunan tüm sorular ve ayrıntılı fiyat bilgisi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.